Category Archives for "Voeding"

125 namen voor suiker

namen voor suiker

Wist jij dat er 125 verschillende namen voor suiker zijn?

Minderen met suiker is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Dit heeft vaak niets te maken dat jij dit niet zou kunnen, maar heeft alles te maken met het feit dat suiker in veel verschillende varianten en onder veel verschillende namen in onze voeding aanwezig is. Er zijn namelijk nogal wat verschillende namen voor suiker. Gemiddeld eten wij per dag 122 gram aan suikers. Als je weet dat de maximaal aanbevolen hoeveelheid op 16 gram ligt, dan begrijp je al dat we ergens toch een probleem hebben. Dit probleem uit zich vooral in overgewicht. Dit overgewicht weer kwijtraken is lastig, omdat we ongemerkt toch vaak veel suiker binnen krijgen.

Lees meer

De nieuwe schijf van vijf anno 2016

schijf van vijf voedingscentrum

De schijf van vijf van het Voedingscentrum is in 1953 geïntroduceerd door het Voorlichtingsbureau voor de voeding in Nederland als hulpmiddel voor Nederlanders om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen om gezond te blijven.

Deze voedingscirkel is natuurlijk achterhaald, we leven in 2016. In de tussentijd zijn er veel veranderingen geweest in de voedingsmiddelenindustrie. De kwaliteit van ons voedsel is steeds slechter en mensen zijn verslaafd aan bewerkte voedingsmiddelen gemaakt met onnatuurlijke ingrediënten die ons gezondheid zwaar aantasten.

Momenteel werkt het Voedingscentrum aan een nieuwe voedselcirkel maar bij Gezondheidsgoeroe hebben we eentje voor jou ontwikkeld om jou te helpen naar een gezonde levensstijl.

Lees meer

10 beste broodvervangers

10 beste broodvervangers

De 10 beste broodvervangers – De meeste mensen eten heel veel brood. Brood bij hun ontbijt en brood bij de lunch. Heel veel mensen kunnen niet zo goed tegen tarwe. Het grootste gedeelte van de mensen zijn glutenintolerant en sommige zijn echt allergisch voor gluten (coeliakie). Het volgende probleem is dat een grote groep van de mensen het ook heel erg slecht kunnen verteren.

Lees meer

Jumbo glutenvrij gebak; de eerste supermarkt met glutenvrij gebak

jumbo glutenvrij gebak

Na vele verzoekjes is het Jumbo gelukt om als eerste van alle supermarkten glutenvrij gebak te verkopen. Dit is voor de mensen met een glutenintollerantie natuurlijk heel erg goed nieuws! Een lekkere appeltaart, abrikozenvlaai, aardbeien bavorois punten, nogatientjes en uiteraard de glutenvrije gebakjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de JUMBO. Lekker genieten van een glutenvrij gebak en glutenvrije taarten!

Lees meer

Pesticiden van groenten en fruit wassen

pesticiden groenten fruit wassen

Veel groenten en fruit wordt tegenwoordig bespoten met pesticiden. Pesticiden zijn stoffen die ervoor zorgen dat groenten en fruit minder snel bederft. Dit is ook de reden waarom het veel wordt gebruikt op groenten en fruit. Pesticiden zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het wassen van groenten en fruit zeker een must voor je gezondheid. Helaas wordt dit onderdeel vaak vergeten. In dit artikel ga ik je korte tips geven hoe je in weinig tijd zelf je eigen groenten en fruit vrij kan maken van pesticiden.

Lees meer

Mijn top 5 favoriete gezonde voedingsmiddelen

mijn top 5 favoriete gezonde voedingsmiddelen

Dit artikel gaat over mijn top 5 favoriete gezonde voedingsmiddelen. Deze gezonde voedingsmiddelen gebruik ik vrijwel dagelijks en je zult achter komen waarom als je verder leest…

In de afgelopen jaren heb ik veel producten geprobeerd en toch heb ik gemerkt dat deze gezonde voedingsmiddelen toch elke keer weer terug komen. Natuurlijk heb ik meer voedingsmiddelen die tot mijn top favorieten behoren. Uiteindelijk zijn deze toch mijn toppers geworden!

Daarom wil ik deze als eerste met jullie delen. Mochten jullie deze artikelen leuk vinden dan hoor ik het graag, want dan ga ik vaker zulke artikelen schrijven. Laat het even weten in de reacties aub 🙂

Lees meer