Category Archives for "Avondeten"

Ben jij die kant en klare avondmaaltijden ook zo zat? Weg met die pakjes en zakjes! Een gezond leven begint bij je voeding en wij hebben hier een aantal gezonde avondmaaltijden voor je op een rijtje gezet die geen schadelijke e-nummers bevatten. Weg met die additieven en vanaf nu alleen nog maar pure ingrediënten gebruiken.

Pompoensoep

pompoensoep

Heerlijk voor in de koude tijden: pompoensoep! Je kunt ervoor kiezen om kant en klare soep te kopen, maar waar kan je gezonde soep kopen vrij van conserveermiddel en smaakversterkers? Ik kan je alvast 1 ding verklappen: het is super gemakkelijk en kost ook niet veel tijd. Deze pompoensoep is overheerlijk, bevat veel groenten en is super gezond. Dus waar wacht je nog op?

Lees meer

Patat met zelf gemaakte mayonaise

patat met zelf gemaakte mayonaise

Maak nu je eigen patat in een gezondere variant. Deze patat is gemaakt van zoete aardappel, gefrituurt in kokosolie en voorzien van zelfgemaakte mayonaise.

 

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen (1 a 2 stuks moet genoeg zijn)
  • Geurloze kokosolie
  • 1 ei
  • Zonnebloemolie (klein beetje toevoegen tot de zelfgemaakte mayonaise dik is geworden)
  • Beetje peper en zout
  • Klein beetje citroensap
  • 1 theelepel Dijon mosterd

 

Instructies voor de patat met zelf gemaakte mayonaise

  1. Schil de zoete aardappel en snijd het in horizontale plakjes. Net zoals je normaal bij patat gewend bent.
  2. Voeg de geurloze kokosolie toe aan de frituurpan (je kunt de zoete aardappelen ook prima in de oven bakken -> was later een betere keus geweest!) Geurloze kokosolie kan hogere temperaturen aan en geeft geen geur af. Vandaar dat wij voor geurloze kokosolie hebben gekozen.
  3. Verwarm de kokosolie in de frituurpan
  4. Frituur de patat tot het een beetje bruin is
  5. Pak nu wat bakpapier en doe deze in een glas tot je puntvorm krijgt
  6. Voeg hier de gefrituurde frietjes aan toe en maak nu de mayonaise

 

Mayonaise maken

  1. Deel het eiwit en eigeel in 2 kommetjes. We hebben 1 x eigeel nodig.
  2. Voeg daar de Dijon mosterd aan toe
  3. Dit gaan we kloppen met een elektische klopper of lekker met de hand kloppen
  4. Houd de zonnebloemolie bij de hand, want deze gaan we nu toevoegen
  5. Voeg de zonnebloemolie beetje bij beetje toe tot de mayonaise wat dikker wordt

 

En smullen maar 🙂

Zelfgemaakte pizza maken

zelfgemaakte pizza maken

Normale pizza’s die je in de supermarkt zou kopen bevatten veel slechte voedingsstoffen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de slechte vetten, zouten en suikers. Je krijgt de pizza’s binnen in grotere porties en dit is vaak te veel voor je. Je mist ook alle vitamines en gezonde vezels. Een zelfgemaakte pizza maken daarin tegen is veel gezonder. Je kunt zelf je eigen voedingsmiddelen samenstellen.

Zelfgemaakte pizza video

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Ingrediënten:

Stap 1: pizzabodem:

  • 30 gram meel, zoals havermeel, kikkererwtenmeel, boekweitmeel en / of speltmeel Ik heb gebruik gemaakt van 3 soorten melen.
  • 3 eieieren
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • snufje oregano
  • 30 gram ui en prei

Stap 2: tomatensaus:

  • 3 tomaten
  • 30 gram ui
  • oregano
  • basilicum

Stap 3: topping Je kunt voor de topping gebruiken wat jij het lekkerste vind. Ik heb gebruik gemaakt van:

  • courgette
  • Ananas
  • Mozzarella

 

Instructies voor de zelfgemaakte pizza

Stap 1:pizzabodem

  1. Kijk bij de ingrediënten wat je ervoor nodig hebt.
  2. Dit ingrediënten gaan we nu allemaal blenden met een blender of keukenmachine. Een blender is trouwens beter!
  3. Pak nu aluminumfolie en smeer het in met kokosolie.
  4. Je kunt nu de pizzabodem uitsmeren in een rondje. De basis is gelegd!
  5. Verwarm de oven op 220 graden
  6. Voeg het deeg 10 minuten in de oven. Draai het daarna ook nog om

Stap 2: tomatensaus

  1. Voeg nu 3 tomaten toe aan een pannetje met water en breng het aan de kook
  2. Als de tomaten zacht zijn kan je ze afgieten
  3. Voeg nu de tomaten, bascilicum, oregano en een halve uit toe aan de blender
  4. Voeg nu de tomatensaus tot aan de pizzabodem
  5. Smeer de tomatensaus goed uit

Stap 3: topping

  1. Voeg de topping toe naar keuze
  2. Geniet nu van je zelfgemaakte pizza!

 

Vitamix blender

Wij hebben hier gebruik gemaakt van de Vitamix blender. Dit is de krachtigste blender die er bestaat. Het kan moeiteloos alles maken. Je hebt in principe de keukenmachine niet meer nodig! Ik heb de Vitamix nu 1 jaar en ik kan niet meer zonder! Het doet gewoon wat het hoort te doen en heeft geen water nodig om te kunnen mixen / blenden.

Spaar gewoon even door en koop de Vitamix, want je zult er geen spijt van krijgen! Wist je dat je zelf warme soepen met de vitamix blender kon maken? En ook ijs net zoals in de ijssalon? Ik maak er regelmatig notenpasta mee. Iets wat je niet zo snel met een normale blender kan doen die minder watt heeft.

Helaas was het niet zoals we verwacht hadden. Er komt binnenkort nog een deel 2 aan! Wellicht heb jij het beter gedaan dan ons en kan je dat met ons delen?

 

[share_box]

Koolhydraatarme maaltijd (zonder vlees en rijst)

koolhydraatarm maaltijd

Ben je aan de lijn of wil je minder koolhydraten binnen krijgen voor het avondeten? Dan is dit recept echt voor jouw gemaakt! Dit overheerlijke koolhydraatarme maaltijd zonder vlees en rijst bevat zoals het zegt weinig caloriën en is zeer voedzaam.

 

 

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 30 gram prei
  • 250ml kokosmelk
  • 80ml water
  • 1/3 paprika
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rode ui
  • 1 bloemkool
  • 200 gram snijbonen
  • zout en peper
  • 3 eetlepels fijn gesneden koriander
  • 100 gram amandelen

 

Instructies voor de koolhydraatarme maaltijd (zonder vlees en rijst)

  1. Was de snijbonen en snijd de snijbonen in stukjes van 3 cm
  2. Snijd de bloemkool ook in kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter.
  3. Snijd nu de rode uit in kleine stukjes
  4. Haal nu het velletje van de knoflook en snijd de knoflook in kleine stukjes
  5. Voor de prei hebben we maar 30 gram nodig. Snijd het uiteinde van de prei en haal een klein stukje van de prei. Je hebt maar 30 gram nodig.
  6. Hetzelde geldt voor de paprika. Haal hier ook maar een klein stukje vanaf. Als je een groter eter bent kan je uiteraard meer toevoegen! Maak ook kleine stukje van de paprika.
  7. Je kunt de gehele tofu in kleine blokjes snijden
  8. Voor de koriander haal je een aantal takjes van de plant. Gebruik het liefste verse koriander.
  9. Koriander kan je het beste fijnmalen met een kruidenschaar.
  10. Voor de volgende stap gaan we de amandelen roosteren in een koekenpan zonder toevoegingen.
  11. Pak nu een grote pan en pak het kokosmelk. Je gaat nu de helft van de kokosmelk gebruiken samen met een beetje zout en peper
  12. Roer het geheel goed door
  13. Je kunt nu de paprika, prie, ui en knoflook toevoegen
  14. Roer alles goed door en laat het ongeveer 2 minuten koken
  15. Nu is het tijd om de tofu toe te voegen
  16. Daarna is het tijd voor de snijbonen en bloemkool
  17. Wij hebben het geheel ongeveer 10 minuten laten stomen en daarna waren de snijbonen en bloemkool geheel klaar!
  18. Je kunt nu alles klaar maken en lekker genieten van je koolhydraatarme maaltijd!