Patat met zelf gemaakte mayonaise

patat met zelf gemaakte mayonaise

Maak nu je eigen patat in een gezondere variant. Deze patat is gemaakt van zoete aardappel, gefrituurt in kokosolie en voorzien van zelfgemaakte mayonaise.

 

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen (1 a 2 stuks moet genoeg zijn)
  • Geurloze kokosolie
  • 1 ei
  • Zonnebloemolie (klein beetje toevoegen tot de zelfgemaakte mayonaise dik is geworden)
  • Beetje peper en zout
  • Klein beetje citroensap
  • 1 theelepel Dijon mosterd

 

Instructies voor de patat met zelf gemaakte mayonaise

  1. Schil de zoete aardappel en snijd het in horizontale plakjes. Net zoals je normaal bij patat gewend bent.
  2. Voeg de geurloze kokosolie toe aan de frituurpan (je kunt de zoete aardappelen ook prima in de oven bakken -> was later een betere keus geweest!) Geurloze kokosolie kan hogere temperaturen aan en geeft geen geur af. Vandaar dat wij voor geurloze kokosolie hebben gekozen.
  3. Verwarm de kokosolie in de frituurpan
  4. Frituur de patat tot het een beetje bruin is
  5. Pak nu wat bakpapier en doe deze in een glas tot je puntvorm krijgt
  6. Voeg hier de gefrituurde frietjes aan toe en maak nu de mayonaise

 

Mayonaise maken

  1. Deel het eiwit en eigeel in 2 kommetjes. We hebben 1 x eigeel nodig.
  2. Voeg daar de Dijon mosterd aan toe
  3. Dit gaan we kloppen met een elektische klopper of lekker met de hand kloppen
  4. Houd de zonnebloemolie bij de hand, want deze gaan we nu toevoegen
  5. Voeg de zonnebloemolie beetje bij beetje toe tot de mayonaise wat dikker wordt

 

En smullen maar 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *