Maak nu je eigen patat in een gezondere variant. Deze patat is gemaakt van zoete aardappel, gefrituurt in kokosolie en voorzien van zelfgemaakte mayonaise.
Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen
Zonnebloemolie (klein beetje toevoegen tot de zelfgemaakte mayonaise dik is geworden)
Beetje peper en zout
Klein beetje citroensap
1 theelepel Dijon mosterd
Instructies voor de patat met zelf gemaakte mayonaise
Schil de zoete aardappel en snijd het in horizontale plakjes. Net zoals je normaal bij patat gewend bent.
Voeg de geurloze kokosolie toe aan de frituurpan (je kunt de zoete aardappelen ook prima in de oven bakken -> was later een betere keus geweest!) Geurloze kokosolie kan hogere temperaturen aan en geeft geen geur af. Vandaar dat wij voor geurloze kokosolie hebben gekozen.
Verwarm de kokosolie in de frituurpan
Frituur de patat tot het een beetje bruin is
Pak nu wat bakpapier en doe deze in een glas tot je puntvorm krijgt
Voeg hier de gefrituurde frietjes aan toe en maak nu de mayonaise
Mayonaise maken
Deel het eiwit en eigeel in 2 kommetjes. We hebben 1 x eigeel nodig.
Voeg daar de Dijon mosterd aan toe
Dit gaan we kloppen met een elektische klopper of lekker met de hand kloppen
Houd de zonnebloemolie bij de hand, want deze gaan we nu toevoegen
Voeg de zonnebloemolie beetje bij beetje toe tot de mayonaise wat dikker wordt