Gezonde vloeibare handzeep maken

Gezonde vloeibare handzeep maken

Gezonde vloeibare handzeep maken is heel erg simpel. Je hebt maar drie ingrediënten nodig om gezonde vloeibare zeep te maken. In dit artikel wil ik jou vertellen wat je nodig hebt en hoe je het zelf kunt maken. Ik ben er dol op zeep. Een goede zeep maakt je handen niet alleen schoon, maar ook echt zacht. Alleen vind ik zeep minder handig om te gebruiken en mijn wastafel wordt ook sneller vies dan als je gebruik maakt van vloeibare zeep.Lees meer

Tanden bleken met Ivories – 100% natuurlijke ingrediënten

ivories tanden behandeling

Wat is Ivories?

ivories tand polijst poederIvories is een natuurlijke tand-polijst poeder die de tanden bleekt en polijst, de glazuur versterkt en de mond ontgift zonder chemische toevoegingen. Het bevat 100 % natuurlijke ingrediënten.

Ivories beweert dat je in 2 weken tijd wittere tanden met zijn product krijgt en we wilden bij Gezondheidsgoeroe gaan uittesten of we onze tanden hiermee witter kunnen poetsen.

Een paar maanden geleden heb ik een video online gezet waarin ik liet zien hoe je tanden witter kon maken. Deze video is meer dan 14.000 keer bekeken en daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken. Nog elke dag groeien de views.

Ik was daarna verder aan het onderzoeken of er een 100% natuurlijk en veilig product was waarmee ik mijn tanden witter kon krijgen. En dat product heb ik gevonden! Het is Ivories!
Daarom heb ik besloten om dit product te gaan reviewen.

Lees meer

Verse gemberthee maken

gemberthee

Gemberthee is een van mijn favoriete drankjes. Het staat dagelijks op mijn voedingsschema en ik maak er aardig gebruik van. Gemberthee kan je in principe maken met alleen gemberwortel en warm water. Ik zelf vind het lekkerder met citroensap. Ik drink iedere ochtend 1,5 liter gemberthee met citroensap. Zowel gember als citroen hebben veel gezondheidsvoordelen, en het is zo simpel dat men niet zou verwachten hoe gezond het is.

Als ik op een verjaardag kom, vragen mensen altijd wat ik wil drinken. Elke keer kom ik met hetzelfde aanzetten, namelijk: thee. Veel mensen vinden dit oersaai. Ik krijg dan ook regelmatig te horen: waarom neem je niet wat anders, zoals alcohol of frisdrank? Juist omdat ik een moeilijke drinker ben en weet wat die dranken met mijn lichaam doen, hecht ik daar ook geen waarde aan. Ik moet wel bekennen dat ik soms een rode wijn neem, maar dat is ook niet vaak. Soms wil je eens wat anders.

Elke ochtend nadat ik wakker ben geworden begin ik de dag met 2 grote glazen water om mijn lichaam goed te hydrateren. Daarna stap ik onder de douche en zet ik de theekoker aan om mijn heerlijke gemberthee te maken.

Waarom Gemberthee?

Ik maak mijn gemberthee met citroen, gember en water. Zowel gember als citroen zijn ideaal om de ochtend mee te beginnen. Ze bevatten allebei ontzettend veel gezondheidsvoordelen.

Gember is:

 • Verwarmend
 • Helpt tegen ochtendmisselijkheid en zwangerschapsmisselijkheid
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Remt ontstekingen
 • Houdt de bloedsuiker in balans
 • Verlicht spierpijn
 • Bestrijdt verkoudheid
 • Zorgt voor een frisse adem
 • Helpt tegen brandend maagzuur
 • Goed tegen migraine
 • Reinigt en kalmeert je darmen
 • Helpt bij het afvallen

Citroen heeft ook veel gezondheidsvoordelen:

 • Heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen
 • Helpt bij gewichtsverlies
 • Bevordert de spijsvertering
 • Ontgift de lever en reinigt het bloed
 • het bevat belangrijke stoffen zoals citroenzuur, calcium, magnesium, vitamine C, pectine en limoneen.

Citroenen reinigen het gehele systeem, en zijn dus ideaal als ochtenddrank. Naast hun rijkdom aan vitaminen en mineralen, helpen ze giftstoffen in het spijsverteringskanaal af te breken.

Er zijn voor zowel gember als citroen nog heel veel gezondheidsvoordelen te benoemen, maar laat ik daar in een apart artikel over verder gaan. Mocht je er zelf nog meer weten laat het dan hieronder in de reacties achter om zo anderen ook te helpen! Dat zou ik echt waarderen.

Hoe maak je verse gemberthee?

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

vijzel gemberthee

Verse gemberthee kan je op verschillende manieren maken. Je kunt de gember namelijk stampen met een vijzel of in stukjes snijden. Beide manieren zijn goed, alleen bij stampen komen er meer sappen vrij wat ik persoonlijk lekkerder vind.

Als je gember nog een beetje groen aan de buitenkant is dan is hij sterker van smaak. Je kunt ook meer gember toevoegen om meer smaak te krijgen. Iemand die voor het eerst gemberthee drinkt vindt de smaak vaak best sterk. Je moet het namelijk wel opbouwen. Begin dus met een klein beetje gember en voeg er meer gember stukjes of gembersap aan toe, naarmate je meer aan de smaak gewend raakt. Zo krijg je geen afkeer van de gemberthee.

Gember kan je tegenwoordig bij elke supermarkt wel kopen. Mocht je biologische gember willen hebben dan raad ik je aan om naar Ekoplaza te gaan of een andere reformwinkel.

Gemberthee maken:

 1. Pak 2-3 cm gemberwortel
 2. Snij de gember in 3 stukken
 3. Doe deze in een vijzel en stamp het fijn
  Mocht je geen vijzel hebben kan je deze hier kopen. Ook kan je de gember in kleine stukjes snijden.
 4. Snij een citroen door midden en gebruik er de helft van.
  Je kan de citroen uitpersen of in dunne plakjes snijden.
 5. Breng 1,5 liter water aan de kook.
 6. Doe gember en citroen in de theepot, eventueel in de filter om alles gescheiden te houden. Je verse gemberthee is klaar om opgedronken te worden

Gemberthee kan je gelijk opdrinken. Het hoeft niet te trekken.

Tip: de gemberthee is het lekkerst in de ochtend, omdat het de ochtendmisselijkheid weghaalt. Het maakt je energieker en alerter.

Zefs op vakantie kan je vaak gemberthee bestellen. Het wordt namelijk in heel veel landen gedronken. Je kan ook de gemberwortel overal kopen. Je kunt gemberthee altijd blijven drinken. Ideaal dus!

 

Gezondheidsgoeroe Gids

gezondheidsgoeroe gids ebookIn de gezondheidsgoeroe gids leer ik je nog meer dan 100 tips hoe je je gezondheid naar een volgend niveau kan tillen.

Je leert stap voor stap welke voedingsmiddelen en dranken goed voor je zijn en welke je moet vermijden.

Meer informatie kan je hier vinden.

Cryotherapie: Reset je lichaam in 3 minuten bij -110º Cesius met Freezlab.

freezlab cryotherapie

Cryotherapie, de nieuwe hype van 2017? De laatste tijd is Freezlab vaak in het nieuws geweest, terwijl het al eeuwenlang bestaat. Het is eigenlijk super simpel: je lichaam blootstellen aan extreme kou, waardoor je in 3 minuten van heel veel klachten af kan komen en er vitaler, sterker, en vrolijker uit komt.

Lees meer

125 namen voor suiker

namen voor suiker

Wist jij dat er 125 verschillende namen voor suiker zijn?

Minderen met suiker is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Dit heeft vaak niets te maken dat jij dit niet zou kunnen, maar heeft alles te maken met het feit dat suiker in veel verschillende varianten en onder veel verschillende namen in onze voeding aanwezig is. Er zijn namelijk nogal wat verschillende namen voor suiker. Gemiddeld eten wij per dag 122 gram aan suikers. Als je weet dat de maximaal aanbevolen hoeveelheid op 16 gram ligt, dan begrijp je al dat we ergens toch een probleem hebben. Dit probleem uit zich vooral in overgewicht. Dit overgewicht weer kwijtraken is lastig, omdat we ongemerkt toch vaak veel suiker binnen krijgen.

Lees meer

Productiever worden – haal meer uit je dag met deze 25 tips!

Productiever worden haal meer uit je dag met deze 25 tips

Productiever worden betekent meer in minder tijd gedaan krijgen, zodat je meer uit je leven kan halen en dingen kan doen waar je nooit van had kunnen dromen!

Iedereen krijgt net zo veel uren op een dag, 24 uur in totaal. Maar niet iedereen maakt daar goed gebruik van. Dagen, weken en zelfs jaren kunnen voorbij gaan zonder te beseffen dat je je tijd aan het verspillen bent. Om je tijd niet te verspillen moet je de tijd die je ter beschikking hebt serieus gaan nemen. Jij bepaalt hoe je je tijd indeelt en wat je met je tijd doet. Vandaag is de dag dat je het verschil kan maken voor de rest van je leven!

Iedere dag dien je gemotiveerd te zijn over datgene wat je doet en de doelen die je voor ogen hebt. Iedere dag krijg je de kans om te groeien. Neem de verantwoordelijkheid om je leven in goede banen te leiden en te blijven groeien. Groeien is essentieel voor een gelukkig, energiek en gezond leven.

Je bepaalt voor een groot deel je eigen geluk, hoe je met je gezondheid omgaat en je eigen welvaart; en tijd is hier een bepalende factor. Wil je meer tijd hebben? Wil je productiever worden? Dan moet je leren om goed om te gaan met je tijd. En wacht niet, want de tijd die je verspilt komt nooit meer terug! Nu is het moment om je tijd optimaal te benutten.
Lees meer

1 2 3 14