Category Archives for "Persoonlijke ontwikkeling"

Productiever worden – haal meer uit je dag met deze 25 tips!

Productiever worden haal meer uit je dag met deze 25 tips

Productiever worden betekent meer in minder tijd gedaan krijgen, zodat je meer uit je leven kan halen en dingen kan doen waar je nooit van had kunnen dromen!

Iedereen krijgt net zo veel uren op een dag, 24 uur in totaal. Maar niet iedereen maakt daar goed gebruik van. Dagen, weken en zelfs jaren kunnen voorbij gaan zonder te beseffen dat je je tijd aan het verspillen bent. Om je tijd niet te verspillen moet je de tijd die je ter beschikking hebt serieus gaan nemen. Jij bepaalt hoe je je tijd indeelt en wat je met je tijd doet. Vandaag is de dag dat je het verschil kan maken voor de rest van je leven!

Iedere dag dien je gemotiveerd te zijn over datgene wat je doet en de doelen die je voor ogen hebt. Iedere dag krijg je de kans om te groeien. Neem de verantwoordelijkheid om je leven in goede banen te leiden en te blijven groeien. Groeien is essentieel voor een gelukkig, energiek en gezond leven.

Je bepaalt voor een groot deel je eigen geluk, hoe je met je gezondheid omgaat en je eigen welvaart; en tijd is hier een bepalende factor. Wil je meer tijd hebben? Wil je productiever worden? Dan moet je leren om goed om te gaan met je tijd. En wacht niet, want de tijd die je verspilt komt nooit meer terug! Nu is het moment om je tijd optimaal te benutten.
Lees meer

Uitstelgedrag overwinnen? Zo doe je dat!

uitstelgedrag

Uitstelgedrag…..wie kent het niet?

Veel mensen zijn bekend met dit fenomeen en voor veel mensen is dit echt een last. Het moeten halen van een bepaalde deadline, aan iets willen beginnen en dit toch maar niet doen of iets moeten afmaken en je hier gewoon niet toe kunnen zetten zijn herkenbare voorbeelden die vaak te maken hebben met uitstelgedrag.

Hoe frustrerend kan het dan zijn als je mensen om je heen ziet die hun doelen zo simpel lijken te bereiken, terwijl je hier zelf juist zo’n moeite mee hebt. Ik weet waar ik het over heb, want ik heb zelf jarenlang geworsteld met uitstelgedrag. Ik weet als geen ander hoe vervelend de consequenties hiervan kunnen zijn en hoeveel tijd (en zelfs geld) hiermee verloren kan gaan.

Lees meer