Avocadosaus

avocadosaus

Ik vond dat het weer eens tijd was om iets nieuws te proberen. Al die gezonde sauzen in de winkel vond ik allemaal veel te duur. Daarbij zitten er ook teveel ingrediënten in. Ik dacht dus: dat kan beter! Een paar weken geleden ben ik op onderzoek uit gegaan en ontdekt hoe ik mijn eigen avocadosaus kan maken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het erg geslaagd vond! Wij hebben deze avocadosaus gebruikt voor als dressing bij de wraps. Maar je kunt het ook prima op een rijstwafel doen. Wees er zelf creatief in!

Waar zijn avocado’s goed voor?

De avocadosaus is niet alleen lekker, maar ook nog eens super goed voor je! In Avocado’s zitten namelijk veel goede vetten. Veel mensen schrikken van de grote percentage aan vetten in avocado’s. Maar niet getreurd, want er is niks om bang voor te zijn! Avocado vetten kunnen geen kwaad voor de gezondheid. Dit komt door de aanwezigheid van omega-3 vetten. Daarnaast helpen avocado’s bij het verlagen van de cholesterolgehalte en bevatten ze veel vezels en kalium.

Wat heb je nodig voor de avocadosaus?

benodigheden avocadosaus

 

Let wel op dat je alles biologisch haalt!

 

 • Citroensap van 1 citroen
 • 1 avocado
 • 1/2 theelepel keltisch zeezout en / of himalyazout
 • 1/2 theelepel gemalen peper
 • 1/4 kop (60ml)  mayonaise
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie

 

Hoe maak je de avocadosaus?

Het is eigenlijk heel simpel. Je doet alle ingrediënten in een keukenmachine en laat het draaien tot alles één substantie wordt.

 

Avocadosaus met wrap (+ video)

In deze video laten wij zien hoe we de avocadosaus maken. Deze hebben wij daarna gebruikt bij het maken van een wrap. Dit is echt een super combinatie. Wij hebben allerlei groenten gesneden en op de wrap gedaan. De groenten die wij hebben gebruikt zijn: paprika, tomaat, komkommer, sla. Maar ook feta en wat geweekte nootjes en zaden zijn er gebruikt. Dit recept is echt heerlijk en geschikt voor mensen die vegetariër zijn.

 

Avocadosaus bewaren

Zoals vele van jullie waarschijnlijk wel weten let ik ook regelmatig op de kleintjes. Ik vind het fijn om hergebruikte producten te gebruiken. Denk maar bijvoorbeeld aan lege potjes. Ik heb de avocadosaus in een leeg potje gedaan waar eerder augurken in zaten. De potjes bewaar ik regelmatig voor gelegenheden zoals deze. Vaak zijn de potjes waar de mosterd, mayonaise en hak groenten in hebben gezeten het beste om tavocadosause bewaren. Dit scheelt je ook weer in de kosten!

Je kunt de avocadosaus 3 weken in de koelkast bewaren. Ik denk alleen dat je het veel eerder op hebt 😉

Let er wel op dat je elke keer een schone lepel en / of mes gebruikt tegen slechte bacteriën.

 

Ook te gebruiken als gezichtmasker!

De avocadosaus is niet alleen maar goed om op te eten, maar je kunt het ook gebruiken als gezichtsmasker. Hierbij geldt ook weer dat je geen dure potjes nodig hebt en gewoon natuurlijke producten kunt gebruiken.  Een avocado bevat veel vitamines, zoals vitamine B5, B6 en B11 (foliumzuur) en omega-3-vetten.

Daarnaast kan je met een avocado ook een perfect haarmasker maken. Ben je benieuwd hoe dat werkt, bekijk dan het artikel: DIY natuurlijk haarmasker voor krullend haar (ook voor mensen met een ander soort haar!).

 

Veel succes!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Erik-Jan schreef:

  Mensen zijn niet vegetarisch. Dan zouden ze plantjes zijn. Ik zelf in ieder geval ben vegetarier.
  Persoonlijk zou ik die veel te vette mayo weglaten. Dan heb je een prima guacamole.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *