DIY natuurlijk haarmasker voor krullend haar

natuurlijk haarmasker voor krullend haar

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om het haar te behandelen. Je kunt gewone haarmaskers kopen in de winkel, maar ik vind dat daar teveel troep in zit zoals sulfaten, siliconen en parabenen. Deze producten maken je haar nog droger. Daarom behandel ik mijn haar met een natuurlijk haarmasker voor krullend haar. Dit masker bestaat uit natuurlijke producten en bevat 3 basis ingrediënten, namelijk: kokosolie, honing en avocado.

Droog en pluizig en beschadigd haar

droog beschadigd haar

Dit ben ik op een slechte dag. Na ongeveer een weekje begint mijn haar in de klit te raken. Normaal kam of borstel ik mijn haar niet, omdat dit mijn krullen juist breekt. Zo 1 x in de week was ik mijn haar met shampoo en conditioner en hierdoor vallen alle haren in de douche. Onder de douche kam ik mijn haren zodat mijn krullen niet breken. Als ik mijn droge haren zou kammen dan heb ik meer kans dat mijn krullen breken. Echt zonde! 

 

Welke voordelen heeft een natuurlijk haarmasker voor krullend haar?

Laten we als eerste beginnen dat natuurlijke producten uit de natuur altijd beter zijn dan de producten die je in een winkel koopt. De reden hiervan is dat deze producten, zoals dus de avocado, kokosolie en honing mineralen en vitaminen bevatten die je kant en klare producten niet vind.  Je weet daarnaast precies wat je op je haar brengt. Daarnaast voed het je haar ook tot de kern.

Ik kan nog wel honderd redenen bedenken, maar ik denk dat je het wel begrijpt dat een natuurlijk haarmasker zeker meer voordelen met zich meebrengt dan wanneer je het koopt in de winkel!

Daarbij ben ik sowieso er voor om zelf je producten te maken. Op deze website vind je dan ook meerdere producten die je zelf kunt maken, zoals de gezonde tandpasta en maak je eigen kruidenrekje (even iets anders).We hebben meer op de lijst staan, dus blijf ons volgen!

Hoe maak je je eigen natuurlijke haarmasker voor krullend haar?

Je hebt nodig:

 • 1 Avocado
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 1 eetlepel honing

Mocht je dikker haar hebben dan gebruik je meer en bij dunner haar gebruik je minder.
Even om te vergelijken: het lijkt of ik dik haar heb, maar er zit veel lucht tussen.

 

Kokosolie

Kokosolie is normaal gesproken altijd in vaste vorm. Bij een temperatuur van 24 graden of hoger wordt het pas vloeibaar. Door de kokosolie in een verhit bakje te doen wordt het warmer. Uiteraard kan je het ook op andere manieren verhitten door bijvoorbeeld het tussen de kachel te stoppen, op te warmen in de oven. Ik doe het alleen liever op de au bain marie methode. Hierdoor verwarm je de kokosolie op een natuurlijke manier zonder gebruik te maken van apparaten.

 

Honing / avocado

Als de kokosolie verhit is doe je een eetlepel honing erbij.  Je kunt de avocado met een vork fijn prakken en daarna aan de kokosolie en honing toevoegen. Het ziet er dan zo uit:

natuurlijk haarmasker avocado kokosolie honing

Je kunt het natuurlijke haarmasker nu in je haar smeren. We hebben alleen nog even voorbereiding nodig, want je gaat met dit natuurlijke haarmasker namelijk wel knoeien! De avocado blijft niet altijd in je haar plakken.

Natuurlijke haarmasker voor krullend haar toepassen

 • Pak een handdoek en wikkel deze over je schouders heen
 • Maak deze vast met een klemmetje
 • Smeer nu het natuurlijke haarmasker in je haar
 • Let er wel goed op dat je het goed in je haar masseert, anders blijft het niet zitten!
 • Laat het een half uur in je haar zitten
 • Was het daarna uit met shampoo en conditioner (wel natuurlijke shampoo zonder schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen en sulfaten)
 • Behandel je haar daarna weer met natuurlijke producten die net zoals de shampoo en condioner natuurlijk zijn!
 • Na ongeveer 3 maanden zal je haar weer in natuurlijke staat verkeren. Het is voor elk haar uiteraard anders, dus neem het me niet kwalijk als het niet binnen de 3 maanden weer in orde is!

Belangrijk is dat je het vol blijft houden. Je haar heeft immers tijd nodig om te herstellen!

 

Bekijk de Video voor de verdere instructies:

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad en dat ik je heb overtuigd dat natuurlijke producten veel beter zijn voor je haar. Daarom hoop ik door dit artikel te schrijven dat je nu de stap zet om je haar op een goede manier te behandelen.

Het eindresultaat

natuurlijk haarmasker voor krullend haar

 

Mocht je vragen hebben laat het me dan hieronder in de reacties weten. Ben benieuwd!

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Dayenne schreef:

  Eindelijk een natuurlijke middel gevonden voor droog, pluizen haar ?

 2. Nienke schreef:

  Leuk voor mijn nichtje zij heeft ??‍? haar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *