Tanden witter maken op een natuurlijke manier

Tanden witter maken op een natuurlijke manier

Tanden witter maken op een natuurlijke manier bespaart geld, tijd en is ook nog eens veel gezonder! Het mooie hiervan is dat je de ingrediënten gewoon in je keukenkastje hebt staan. Waarom zou je 2000 euro willen uitgeven aan een tandarts om je tanden witter te maken als ze daarna toch weer verkleuren? Daarbij beschadigt het je tanden ook nog eens. Daarbij zijn natuurlijke producten ook niet heilig, maar als je deze gewoon 1 x in de week gebruikt is er niks aan de hand.

Tanden witter maken op langer termijn

Laten we voorop stellen dat ik al deze manieren een aantal keer heb geprobeerd, alleen niet frequent. Ik kan je daarom ook niet vertellen welke van deze manieren ook daadwerkelijk op langer termijn je tanden witter maken. Mocht jij dat wel weten dan zou ik het fijn vinden als je dat hieronder het artikel in de reacties vermeld, zodat je andere erbij kan helpen.

Laten we beginnen om de tanden witter te maken:

 1. Baking soda en citroen

  Het is aan te raden om deze methode zo min mogelijk te doen aangezien de zuur van de citroen niet echt goed is voor je tanden. Dit geldt trouwens ook voor appelciderazijn. Zuur tast je tanden aan en als je tandsteenglazuur weg gaat krijg je dat niet meer terug. Het is dus verstandig om dit te minimaliseren of te wisselen met andere methodes. De meeste mensen houden 1 x per week aan.

  Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

  Citroenzuur haalt de tandplak van je tanden en deze in combinatie met baking soda maakt je tanden witter. De volledige tandplak kan je helaas niet zelf weghalen. Daarvoor moet je 1x in het half jaar naar de tandarts.

 2. Baking soda en kokosolie

  Mijn favoriete tanden bleekmiddel is toch wel baking soda in combinatie met kokosolie. Kokosolie reinigt je mond echt als de beste. Het meest effectieve is als je de kokosolie 20 minuten in je mond houd en daarna uitspuugt in de wcpot. Je kunt daarna nog je tanden poetsen met baking soda en kokosolie. Mocht je willen weten hoe jezelf je eigen tandpasta maakt dan raad ik je aan om onderstaande video te bekijken:

  Wil je meer informatie hebben over kokosolie dan raad ik je aan het kokosolie artikel te lezen.
  Kokosolie kopen doe je bij naturalheroes.

 3. Baking soda en waterstofperoxide

  Waterstofperoxide is te gebruiken voor het spoelen en reinigen van voornamelijk bruine aanslag, bloed- en vruchtvlekken. Het is te koop bij de etos of kruidvat en kost maar 0,99 eurocent. Het is goed te gebruiken in combinatie met baking soda. De juiste verhoudingen zijn 1 eetlepel baking soda met 1 eetlepel waterstofperoxide.

 4. Aardbei

  Aardbeien bevatten zuur wat heel goed is om je tanden witter te maken! Het witte gedeelte van de aardbei wrijf je over je tanden. Je hebt zo een natuurlijke whitening over je tanden…

 5. Kurkuma

  Kurkuma is een gele kruidensoort wat je tanden witter kan laten maken. Belangrijk om te weten is dat je voorzichtig moet zijn met kurkuma. Kurkuma is heel moeilijk te verwijderen uit kleding of vloerbedekking. Als je kurkuma gaat gebruiken bescherm dan alles heel erg goed. Als je kurkuma mengt met water krijg je een soort papje en kan je daarmee je tanden poetsen. Nadat je klaar bent met het tanden poetsen doe je het nog een keer met tandpasta en spoel je alles heel goed uit. Je tanden zullen nu een stukje witter zijn.

Of je gebruikt een goede tandenborstel om je tanden witter te maken

Naast dat je producten kan inzetten om je tanden witter te maken is er ook nog een andere oplossing. Tanden witter maken gaat ook met de Philips Sonicare! Deze electrische tandenborstel gebruik ik dagelijks. Eerlijk gezegd vind ik dit de fijnste tot nu toe. Naast dat het een fijne tandenborstel is doet het ook nog eens veel meer. Het maakt je tanden witter en haalt je tandplak weg. Daarnaast heb je ook nog eens een super gezond gebit en dat zonder een bezoekje aan de tandarts!

Philips Sonicare DiamondClean White HX9332/04 - WitPhilips Sonicare DiamondClean White HX9332/04 – Wit

Deze unieke elektrische tandenborstel borstelt maar met liefst tot 31.000 poetsbewegingen/min en verwijdert tot wel 7x meer tandplak. Daarmee is het een van de weinige elektrische tandenborstels die je tanden ook nog eens dubbel zo wit maakt. De Philips Sonicare is ook nog eens kostenbesparend aangezien je de tandenborstel maar een keer in de drie weken hoeft op te laden.

Wat ook nog opmerkelijk is aan deze Philips Sonicare tandenborstel dat hij optimale reiniging tussen de tanden en langs het tandvlees biedt waardoor je tandvlees in slechts twee weken gezonder wordt. Hierdoor wordt er veel meer tandplak verwijdert dan bij een normale tandenborstel.

MEER INFORMATIE

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Max Cosmetics schreef:

  Interessant en leuk artikel om te lezen!

 2. Karin schreef:

  Wat is de juiste hoeveelheid in de combinatie bakingsoda en kokosolie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *