Is deodorant slecht voor je?

baking soda deodorant slecht

We gaan je vertellen waarom het gebruik van gewone deodorant slecht voor je is. Daarna ga we aan jullie vertellen wat de meest effectieve, goedkope en natuurlijke alternatief is voor deo! En we spreken uit ervaring!

We gebruiken deodorant omdat we graag lekker fris willen ruiken. Maar denk je dat het gezond is? Misschien weet je het al maar je twijfelt of er goede alternatieve voor zijn. We gaan je hierbij helpen!

Aluminium in deo

Bijna alle deo’s bevatten toxische stoffen voor je lichaam zoals aluminium en parabenen. Aluminium wordt gebruikt om het zweten te voorkomen. Hoe minder je door een deodorant zweet hoe meer aluminium het bevat. Dus een anti-transpirant deodorant heeft vaak een hogere aluminiumconcentratie. Aluminiumchloride en aluminiumchlorohydraat komen het meest vaak voor.

Wetenschappers hebben ons al decennialang gewaarschuwd

Aluminium is een kankerverwekkende stof. Veel wetenschappers hebben ons decennia lang gewaarschuwd over de mogelijke gezondheidsgevaren van aluminium. Slechts 0,012 % van de aluminium zouten dat topisch aangebracht wordt, komt in je lichaam terecht. Maar dit betekent niet dat het niet schadelijk is.

Een van de nare gevolgen van deze toxische stof

Zwitserse wetenschappers hebben eind 2016 het gebruik van deodorant met aluminium in muizen nagebootst en hiermee een duidelijke link gelegd tussen deodorant met aluminium en borstkanker.

Een van de wetenschappers van dit onderzoek heeft het vergeleken met het asbest verhaal: Het heeft 50 jaar lang geduurd om asbest te verbieden!

Borstkanker komt voor bij 1 op de 7 Nederlandse vrouwen en bij meer dan 100 Nederlandse mannen per jaar.

Nu dat je weet dat de aanwezigheid van aluminium zouten in deo’s mogelijk de nummer 1 oorzaak van borstkanker is is het aan jou de verantwoordelijkheid om gewone deodorants te vermijden.

stinkende oksels

Toch niet zo goed tegen stinkende oksels…

We gebruiken al 4 jaar geen deo meer. De geur van een gewone deo vinden we echt niet prettig. Toen ik deo gebruikte moest ik het vaak meerdere malen per dag gebruiken omdat mijn oksels bleven stinken.

Zijn er betere alternatieven deo?

Maar wat kan je in plaats van deodorant gebruiken om geuren te voorkomen? Ik heb de meest simpele, goedkope en effectieve oplossing! Ik gebruik samen met mijn vriendin Clau Baking soda al 3 jaar en het blijft de beste deo ooit!

Baking soda gebruiken als deodorant, hoe werkt het?

Ik maak mijn schone oksels nat en smeer ik baking soda onder mijn oksels. Daarna was je je handen af en als laatste droog je je handen. Je kan ook baking soda direct na het douchen smeren.

Bekijk hier onze youtube video:

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Bakingsoda mengt zich met het water en blijf de hele dag aan de oksels plakken. Baking soda werkt antibacterieel en doodt alle bacteriën die de geur veroorzaken waardoor je oksels de hele dag reukloos blijven. Baking soda is een natuurlijk product en het is volkomen veilig om als deodorant te gebruiken.

 

 

Waar kan ik baking soda kopen?

We maken gebruik baking soda van het merk Arm & Hammer. Deze kan je in veel supermarkten en toko’s rvs fijnmazig shakervinden. Zo’n verpakking kost maar rond de anderhalve euro en we hebben er maanden lang plezier van! Let er niet op wat er op de verpakking staat. Met een gewone deo ben je meer geld kwijt, het is veel minder effectief en het is hoogswaarschijnlijk zeer slecht voor je!

Voor het gemak gebruiken we baking soda vanuit een rvs fijnmazig shaker.

 

Je kunt de RVS Fijnmazig shaker in onze webshop vinden.

 

Beste deodorant ooit

Als je baking soda onder een natte oksel smeert, het maakt niet uit wat je doet en hoe veel je zweet, aan het einde van de dag ruiken je oksels helemaal niet! Zelfs als je flink gesport hebt! en zelfs na een hele intensieve dag op het moment dat je naar bed gaat!

Als je baking soda gebruikt ruik je helemaal niks! Veel mensen vinden fijn als een deo een lekker geurtje heeft. Er zijn ook gezonde deodorants met een lekker geurtje te koopt. Let er op dat je eentje koopt dat geen aluminium bevat en dat het parabenen vrij is. Je kan ze online kopen of in natuurwinkels zoals Ekoplaza of Erica.


Bronnen:

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *