Maak nu zelf je eigen Kruidenrekje

diy kruidenrekje

In deze DIY maken wij ons eigen DIY kruidenrekje (DIY = Do it yourself) door middel van een paar plankjes en wat potjes. Voor maar 18 euro ben je klaar met je eigen kruidenrekje! Mocht je 2 kruidenrekjes willen dan betaal je dus 2x 18 euro. Wij hebben het kruidenrekje bij de Ikea gekocht bij de foto afdeling. Dit was het meest ideale, omdat de kruidenpotjes makkelijk blijven staan. Ook vonden wij de vorm erg mooi en hebben wij daarom voor dit kruidenrekje gekozen!

DIY Kruidenrekje video:

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Handleiding DIY Kruidenrekje

Deze DIY kruidenrekjes zijn erg smal voor in de hoogte waardoor je er meerdere boven elkaar kan plaatsen. Op deze muur is het mogelijk om 5 kruidenrekjes onder elkaar te zetten. Op een plank kunnen 13 potjes ( in de video zei ik 20 stuks, dit klopt dus niet!).

Ik vond het leuk om per plank andere dingen in de potjes te doen, zoals op de ene plank thee, de andere kruiden en de andere mineralen. Dit is niet op de video te zien, maar dat is uiteindelijk wel gedaan. Gewoon om even een idee te geven wat mogelijk is.

De potjes die zijn gehaald zijn van het merk rajtan en zijn 5oz. In 1 pak zitten 5 potjes. Je hebt dus om 5 planken te vullen nodig: 5 x 13 = 65 potjes. Belangrijk is om te weten dat je de potjes eerst goed moet afwassen voordat je ze gebruikt. Kijk uit bij de deksels want deze kunnen beschadigen!

Dymowriter

Voor de labels heb ik gebruik gemaakt van een dymowriter. Hiermee kan je mooie labels maken.  Om ovale stickers te maken heb ik de labels uitgeknipt rond het randje. Bekijk de video hoe dit precies in zijn werk gaat!

 

 

Zelf thee zetten met een thee zeef

In onze webshop hebben wij een thee zeef  te koop waarmee je makkelijk en gezond je eigen kruiden thee kunt maken.  Dit is een RVS thee zeefje die van hoge kwaliteit is.
Wanneer je ook hoogwaardige thee (blaadjes) koopt ben je verzekerd van een gezond leven!

 

Heb jij al thuis een kruidenrekje gemaakt?

Laat het weten in de reacties, want ik ben echt benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Manon schreef:

    Wat een ge-wel-dig idee en het ziet er nog mooi uit ook! Ik loop altijd te klooien met mijn kruidenbakjes/zakjes etc.
    Bedankt voor het delen, ik ga zeker gebruik maken van je idee! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *