Gezonde vloeibare handzeep maken

Gezonde vloeibare handzeep maken

 

Gezonde vloeibare handzeep maken is heel erg simpel. Je hebt maar drie ingrediënten nodig om gezonde vloeibare zeep te maken. In dit artikel wil ik jou vertellen wat je nodig hebt en hoe je het zelf kunt maken. Ik ben er dol op zeep. Een goede zeep maakt je handen niet alleen schoon, maar ook echt zacht. Alleen vind ik zeep minder handig om te gebruiken en mijn wastafel wordt ook sneller vies dan als je gebruik maakt van vloeibare zeep.

Waarom zou ik vloeibare handzeep maken?

De meeste vloeibare zeep maken jou handen droog en bevatten ingrediënten die je gezondheid van je huid verslechteren. Je kan makkelijk goede huidverzorgende handzeep vinden, maar zoiets is moeilijk te vinden in een vloeibare vorm en deze zijn vaak heel erg duur qua prijs.

Daarom heb ik gekozen om mijn eigen vloeibare zeep te maken.
Een goede zeep moet natuurlijk antibacterieel zijn, maar ook je huid verzorgen, voeden, hydrateren en zacht maken.

In zeep wordt vaak triclosan gebruikt. Triclosan heeft een zeer sterke antibacteriële en schimmelwerende functie maar is tevens zeer schadelijk voor je gezondheid. Het is een stof die heel makkelijk geabsorbeerd wordt door je lichaam, zelfs via de huid, waardoor snel hoge triclosan waarden in de urine gevonden kunnen worden. Dit stofje kan de hormoonhuishouding aanzienlijk verstoren, kan de hartfunctie verminderen en kan bij zwangere vrouwen ontwikkelingsproblemen in de foetus veroorzaken en bij de pasgeboren baby.

Triclosan komt niet alleen vaak voor in handzeep, deze chemische stof is ook te vinden in douchegel, deodorant, tandpasta en mondwater.

Wat heb je nodig om gezonde vloeibare zeep te maken?

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Voor de gezonde vloeibare handzeep heb ik drie verschillende dingen gebruikt: 100 gram Marseille zeep (hier te koop) van Jacob Hooy op basis van olijfolie en kokosolie, 1 eetlepel glycerine en 1 liter water. Daarnaast heb je een mes, een plank, een kookpan, een trechter en een zeeppompje nodig.

Ik heb voor Marseille handzeep van Jacob Hooy gekozen, omdat deze zeep mijn handen heel zacht maakt. Olijfolie hydrateert je huid en maakt deze zacht en gezond. Kokosolie is om de huid te hydrateren en te beschermen, en om bacteriën te doden. Glycerine maakt ik gebruikt als verdikkingsmiddel en vochtinbrengend middel (deze hoeft trouwens niet perse te worden gebruikt om vloeibare zeep te maken).

Hoe maak je gezonde vloeibare handzeep?

  1. Snij het zeep in kleine stukjes
  2. Doe de zeep in een pan
  3. Voeg het water toe aan de pan
  4. Breng de pan aan de kook totdat het zeep gaat schuimen
  5. Voeg de glycerine toe aan de pan
  6. laat de zeep 1 dagje rusten met een deksel erop
  7. Voeg de zeep toe aan de zeeppompje door middel van een trechter.

 

 

Iemand anders inspireren? Deel het bericht nu!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *