Groene smoothie recept

groene smoothie recept

Groene smoothie recept. Heb jij er ook best wel moeite mee om voldoende groenten binnen te krijgen? Vooral je rauwe groenten? Dan ben je niet alleen. Vroeger (ja die goeie ouwe tijd) aten we veel meer groenten vooral veel meer verschillende soorten groenten.

Met gemak 20 verschillende soorten en tegenwoordig 5 max 10. Aanbevolen wordt 200 gram, dit is nog steeds weinig en wordt vaak ook niet gehaald. We eten gemiddeld een handje gekookte groenten bij het avond eten en daar houdt het bij op. Jammer!

Je lijf heeft er zoveel baat bij om meer groenten te eten en vooral rauwe groenten, zij bevatten nog veel meer energie, vitaminen en mineralen die nu eenmaal bij het koken van groenten voor een deel verloren gaan. Een salade per dag zou mooi zijn maar daar heb je misschien niet altijd zin in, vooral niet in de winter. Dus lieve mensen, wat gaan we dan doen??

Groene Smoothie recept natuurlijk!! Gemaakt in een handomdraai en in 1 klap daarmee je volle portie groenten binnen. Zelf kan ik ze best groen hebben maar gemiddeld vind men het lekkerder als er wat fruit wordt bijgevoegd.

 

Tips groene smoothies

In de regel kan je fruit niet zomaar mixen met van alles en nog wat in je maagje want dat kan gemakkelijk voor gisting zorgen maar fruit mag wel met bepaalde groente soorten gemixt worden dus in deze smoothie vang je 2 vliegen in 1 klap!

Kun je het je voorstellen? Alle benodigdheden groenten en fruit in een paar minuutjes binnen, joepie!!! We leven nu eenmaal snel dus dan past dit perfect in onze leefstijl.

Als je kids hebt dan weet je dat groenten nu eenmaal niet hun favoriete food is, vaak met veel gezeur en gejammer komt er een beetje binnen. Nou lieve moeders en papa’s, geef je kid een Groene Smoothie, probleem opgelost!

Zeg dat het een speciale Piraten of Prinsessen drank is waar je heel sterk van wordt of voeg er een scheutje rode biet bij voor een rode kleur als de groene kleur te onaantrekkelijk is voor de kids.

Natuurlijk niet onbelangrijk om er bij te vermelden dat hoe meer groenten je eet, hoe lekkerder en fitter jij je voelt. Het voedt je lijf maximaal, helpt haar om te detoxen en geeft je veel meer energie! Ook voeg ik gezonde vetten toe aan de Smoothie, dan heb je die ook vast in de pocket 😉

Shaken die handel!

 

 

Groene smoothie recept:

  • 250 gram rauwe spinazie
  • 100 gram druifjes
  • 1 appel
  • 1/2 avocado
  • 1 kiwi
  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 scoop raw pompoen proteïne (of een andere plantaardige proteïne poeder)
  • 250 ml water

 

Bereiding:

Mix alles in je blender tot er een gladde massa ontstaan, schenk in een glas en serveer met wat chia zaadjes 🙂

 

Bekijk ook eens het artikel: 10 reden om elke dag een groene smoothie te drinken

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *