Ice tea van Rooibos, granaatappel en kaneel

ice tea recept

Zelf Ice Tea maken of hoe lekker en toch gezond drinken tijdens de zomermaanden…

Na een burn-out en toen ik zwanger was van mijn jongste dochter, vond ik het hoog tijd om wat op mijn voeding en dus ook hetgeen ik drink te letten. De zwaar gesuikerde frisdrank uit de frisdank was uit den boze, en ik zocht naar een waardig alternatief, want alleen maar water is het ook niet. Ik hou enorm veel van thee, soms een beetje te veel – deze hobby is niet voor niets uit de hand gelopen – maar in mijn winkel kon ik niet voorbij de Iced teas, fruitwaters en de cold brew teas.

Daarom begon ik ook zelf te experimenteren door koude thees te gaan brouwen voor een warme zomerdag. Met mijn achtergrond kon dat toch niet zo moeilijk zijn toch… toch, smaken mengen is niet zo simpel. Na wat gesurf op het net en heel wat geëxperimenteer, maakte ik enkele lekkere receptjes waar ik graag een van met jullie wil delen:

 

Ice Tea van Rooibos, granaatappel en kaneel

Wat heb je nodig:

  • 8 flinke theelepels rooibos
  • 2 liter water
  • 1 kaneelstokje (ongeveer 5g)
  • 1 sinaasappel, in partjes gesneden (met schil)
  • 1 granaatappel
  • Honing naar smaak (maar ik vind het zelf ook heerlijk zonder!)


Ijsblokjes

  1. Bereiding: Laat het water koken en infuseer de rooibos. Voeg de kaneel en de sinaasappel toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur (of nog beter: laat een nachtje staan).
  2. Filter de rooibos, de kaneel en de sinaasappels, zodat je enkel de drank overhebt.
  3. Voeg honing toe naar smaak, te starten beetje bij beetje (indien gewenst). Voeg de granaatappel en de ijsblokjes toe.

 

Heerlijk bij een warme barbeque, een ware dorstlesser! Zelfs mijn kindjes vinden het heerlijk, en voor mama is het ook goed, want het is een pak gezonder dan die gesuikerde drankjes. Bovendien vinden ze het heerlijk om de sinaasappels op te eten als ze zo lang in de thee hebben gezeten. Welkom hopen vitamines en anti-oxidanten!

 

Organiseer je een feestje: momenteel vind je overal van die drankendispensers zoals op de foto. Heel handig om de ice tea in te maken (ja hoor, ze zijn eveneens hittebestendig – wel even navragen in de winkel), en makkelijk te schenken, zonder te lopen klungelen met kleine flessen.

 

 

Maken jullie zelf koude dranken of ice tea?

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *