Verse gemberthee maken

gemberthee

Gemberthee is een van mijn favoriete drankjes. Het staat dagelijks op mijn voedingsschema en ik maak er aardig gebruik van. Gemberthee kan je in principe maken met alleen gemberwortel en warm water. Ik zelf vind het lekkerder met citroensap. Ik drink iedere ochtend 1,5 liter gemberthee met citroensap. Zowel gember als citroen hebben veel gezondheidsvoordelen, en het is zo simpel dat men niet zou verwachten hoe gezond het is.

Als ik op een verjaardag kom, vragen mensen altijd wat ik wil drinken. Elke keer kom ik met hetzelfde aanzetten, namelijk: thee. Veel mensen vinden dit oersaai. Ik krijg dan ook regelmatig te horen: waarom neem je niet wat anders, zoals alcohol of frisdrank? Juist omdat ik een moeilijke drinker ben en weet wat die dranken met mijn lichaam doen, hecht ik daar ook geen waarde aan. Ik moet wel bekennen dat ik soms een rode wijn neem, maar dat is ook niet vaak. Soms wil je eens wat anders.

Elke ochtend nadat ik wakker ben geworden begin ik de dag met 2 grote glazen water om mijn lichaam goed te hydrateren. Daarna stap ik onder de douche en zet ik de theekoker aan om mijn heerlijke gemberthee te maken.

Hoe maak je verse gemberthee?

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Waarom Gemberthee?

Ik maak mijn gemberthee met citroen, gember en water. Zowel gember als citroen zijn ideaal om de ochtend mee te beginnen. Ze bevatten allebei ontzettend veel gezondheidsvoordelen.

Gember is…

 • Verwarmend
 • Helpt tegen ochtendmisselijkheid en zwangerschapsmisselijkheid
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Remt ontstekingen
 • Houdt de bloedsuiker in balans
 • Verlicht spierpijn
 • Bestrijdt verkoudheid
 • Zorgt voor een frisse adem
 • Helpt tegen brandend maagzuur
 • Goed tegen migraine
 • Reinigt en kalmeert je darmen
 • Helpt bij het afvallen

Citroen heeft ook veel gezondheidsvoordelen

 • Heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen
 • Helpt bij gewichtsverlies
 • Bevordert de spijsvertering
 • Ontgift de lever en reinigt het bloed
 • het bevat belangrijke stoffen zoals citroenzuur, calcium, magnesium, vitamine C, pectine en limoneen.

Citroenen reinigen het gehele systeem, en zijn dus ideaal als ochtenddrank. Naast hun rijkdom aan vitaminen en mineralen, helpen ze giftstoffen in het spijsverteringskanaal af te breken.

Er zijn voor zowel gember als citroen nog heel veel gezondheidsvoordelen te benoemen, maar laat ik daar in een apart artikel over verder gaan. Mocht je er zelf nog meer weten laat het dan hieronder in de reacties achter om zo anderen ook te helpen! Dat zou ik echt waarderen.

vijzel gemberthee

Verse gemberthee kan je op verschillende manieren maken. Je kunt de gember namelijk stampen met een vijzel of in stukjes snijden.  Nog geen vijzel in bezit? Hier kan je een vijzel kopen.

Beide manieren zijn goed, alleen bij stampen komen er meer sappen vrij wat ik persoonlijk lekkerder vind.

Als je gember nog een beetje groen aan de buitenkant is dan is hij sterker van smaak. Je kunt ook meer gember toevoegen om meer smaak te krijgen. Iemand die voor het eerst gemberthee drinkt vindt de smaak vaak best sterk. Je moet het namelijk wel opbouwen. Begin dus met een klein beetje gember en voeg er meer gember stukjes of gembersap aan toe, naarmate je meer aan de smaak gewend raakt. Zo krijg je geen afkeer van de gemberthee.

Gember kan je tegenwoordig bij elke supermarkt wel kopen. Mocht je biologische gember willen hebben dan raad ik je aan om naar Ekoplaza te gaan of een andere reformwinkel.

Gemberthee maken

 1. Pak 2-3 cm gemberwortel
 2. Snij de gember in 3 stukken
 3. Doe deze in een vijzel en stamp het fijn
  Mocht je geen vijzel hebben kan je deze hier kopen. Ook kan je de gember in kleine stukjes snijden.
 4. Snij een citroen door midden en gebruik er de helft van.
  Je kan de citroen uitpersen of in dunne plakjes snijden.
 5. Breng 1,5 liter water aan de kook.
 6. Doe gember en citroen in de theepot, eventueel in de filter om alles gescheiden te houden. Je verse gemberthee is klaar om opgedronken te worden

Gemberthee kan je gelijk opdrinken. Het hoeft niet te trekken.

Tip: de gemberthee is het lekkerst in de ochtend, omdat het de ochtendmisselijkheid weghaalt. Het maakt je energieker en alerter.

Zefs op vakantie kan je vaak gemberthee bestellen. Het wordt namelijk in heel veel landen gedronken. Je kan ook de gemberwortel overal kopen. Je kunt gemberthee altijd blijven drinken. Ideaal dus!

 

 

Gezondheidsgoeroe Gids

gezondheidsgoeroe gids ebookIn de gezondheidsgoeroe gids leer ik je nog meer dan 100 tips hoe je je gezondheid naar een volgend niveau kan tillen.

Je leert stap voor stap welke voedingsmiddelen en dranken goed voor je zijn en welke je moet vermijden.

Meer informatie kan je hier vinden.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Ellen schreef:

  Hoi Claudia, bedankt voor deze tip en het delen!,?. Is het misschien een idee om erbij te vermelden dat naast de vele voordelen die gember heeft, er contraindicaties zijn voor mensen met bepaalde aandoeningen zoals o.a. diabetes? Een goedbedoelde tip die je misschien in een disclaimer kunt opnemen of door bijv. te zeggen dat van gember bekend is dat…….etc. Natuurlijke ingrediënten kunnen ook bijwerkingen hebben en zijn iet voor iedereen.

  • Claudia Bosscher schreef:

   Ja, dit is zeker een goed idee! Het zou wellicht een leuk idee zijn om dit artikel te verbreden en deze informatie erbij te vermelden. Dit wordt binnenkort opgepakt.Dank je wel voor het meedenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *