Motivatie tips voor afvallen

Motivatie tips voor afvallen

Dit zijn de beste  5  motivatie tips voor afvallen. Gebrek aan motivatie is vaak de oorzaak waarom mensen niet kunnen afvallen. De meeste mensen hebben veel moeite om de aandacht bij een zichtbaar eindresultaat te houden waardoor ze relatief makkelijk hun doelen om af te vallen opgeven. 

Voor afvallen moet je eerst een specifieke doel hebben

Je doel of doelen opschrijven is het eerste wat je moet doen als je wilt afvallen. Afvallen doe je niet van de ene op de andere dag. Om te kunnen afvallen moet je als eerste een duidelijke beslissing nemen. Afvallen vergt dagelijks veel discipline omdat je tijdens het afvallen dag in en dag uit gewoontes moet doorbreken.

Gewoontes doorbreken is een van de moeilijkste dingen om te doen omdat we maar 5% van de tijd bewust zijn over wat we aan het doen zijn. Een duidelijk en specifiek doel hebben zorgt dat je gefocust blijft en is de eerste stap om gemotiveerd te blijven tijdens het afvallen. Afvallen volhouden is moeilijk en vaak voor velen onmogelijk zonder een duidelijk doel. De motivatie tips voor afvallen in dit artikel zijn bedoeld om gefocust te blijven op het eindresultaat.

Hoe schrijf je je doel op voor gewichtsverlies?

Dus wil je echt afvallen? Schrijf dan je doel op. Je doel moet specifiek zijn en een begin- en eindtijd hebben. Daarnaast moet je doel haalbaar en motiverend genoeg zijn. “Ik wil afvallen” is geen doel. Je moet duidelijk opschrijven waarom je gewicht wilt verliezen, hoeveel kilo’s je wilt verliezen, wat je moet doen om kilo’s te verliezen en hoe lang je erover gaat doen om je doel om slank te worden te bereiken. Je kan alleen de volgende motivatie tips voor afvallen gebruiken als je een specifieke doel hebt geformuleerd. Maak van je afvallen doel een commitment!

De volgende tips voor afslanken gaan je zeker helpen om gemotiveerd te blijven tijdens het afvallen.

1: Schrijf positieve affirmaties

Misschien heb je al naast je doel opgeschreven waarom je wilt afvallen. Voorbeelden van redenen om slaker te worden kunnen zijn:

  • Je lichaam lelijk vinden
  • Moeite hebben om gezien te worden door anderen
  • Geen of weinig leuke kleding kunnen passen
  • Niet in bikini durven omdat je dik bent
  • Vaak moe en energieloos zijn door een zwaarlijvig lichaam
  • Een evenement zoals een feest of een bruiloft

Schrijf nu positieve affirmaties van hoe je leven anders zou zijn als je je doel hebt behaald en slank bent. In de youtube video hieronder kan je voorbeelden zien van positieve affirmaties om af te vallen.

Maak meerder kopieën van jou positieve affirmaties om deze op meerdere plekken in je huis op te hangen en help jezelf herinneren om deze regelmatig te lezen. De beste momenten om je affirmaties te lezen zijn voordat je gaat slapen en als je net wakker bent. Op deze manier word je steeds bewuster van je afvallen doel.

Gezondheidsgoeroe heeft een video gemaakt om de motivatie tips voor afvallen verder uit te leggen.

Motivatie tips voor afvallen video:

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen
Deze Motivatietips voor afvallen Youtube video maakt deel uit van de reeks 12 KILO AFVALLEN IN 3 MAANDEN CHALLENGE 

 

2: Maak een moodboard

Een moodboard is een compositie van inspirerende beelden en positieve affirmaties. Maak een moodboard met beelden en positieve affirmaties die jou inspireren om af te vallen. Een moodboard kan je op 2 verschillende manieren doen, een papieren moodboard of een digitale moodboard.

Een papieren moodboard kan je doen door inspirerende beelden van tijdschriften met een schaar te knippen en deze op bijvoorbeeld een A4  met een lijmstift te plakken. Je kan ook meerdere A4’tjes met plakband aan elkaar plakken om je moodboard groter te maken. Als je moodboard klaar is dan kan je dit op de want plakken met behulp van kleefpads. Een moodboard maken is een van de leukste tips voor afvallen.

Om een digitale moodboard te maken kan je inspirerende beelden en quotes van internet gebruiken. Om dit te doen heb je een fotobewerkingsprogramma nodig. Daarnaast moet je je creatie uitprinten. Je kan ook kiezen om je moodboard als fotoposter online te bestellen.

Als je je moodboard klaar hebt dan kan je deze bijvoorbeeld aan een van de wanden van je slaapkamer plakken. De bedoeling is dat je dagelijks naar je moodboard kijkt en dat je visualiseert jezelf als een slank persoon. Dit kan jou helpen om gemotiveerd en gefocust te blijven om af te vallen.

 

 

3: Zorg voor steun

Praat met mensen. Maak er een issue van. Deel je uitdaging met vrienden en familieleden die jou graag willen steunen. Zorg dat ze op de hoogte zijn van wat je gaat doen zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Afvallen hoef je niet alleen te doen. Het is soms noodzakelijk om goede mensen om je heen te hebben die jou steun kunnen bieden in moeilijke situaties.

De kans is groot dat een slank iemand in je omgeving hetzelfde meegemaakt heeft als wat je nu meemaakt. Dit kan jou helpen om te leren omgaan met bepaalde onzekerheden tijdens het afvallen en de vriendschappelijke band tussen jou en degene versterken.

Praat met mensen die jou motiveren, die jou helpen om vrolijk te blijven. Door dit te doen word het voor jou makkelijker om gemotiveerd te blijven! De bedoeling van deze tips voor afvallen is dat je op een leuke manier gefocust blijft zodat je je einddoel behaalt.

4: Geef jezelf wekelijks een beloning

Zie het afvallen niet als een straf. Het is een keuze dat je zelf bewust gemaakt hebt omdat je van jezelf houdt.

Afvallen met beloningen is veel makkelijker en aantrekkelijker! Door afvallen steeds aan iets positiefs te linken wordt het minder moeilijk, en het kan zelfs leuk en inspirerend waardoor je langer gemotiveerd blijft.

Heb je deze week bijvoorbeeld je caloriedoelen behaald? Trakteer jezelf dan met een klein cadeau. Door dit te doen blijf je makkelijker gemotiveerd. Je hebt je best gedaan en mag je jezelf af en toe verwennen. Je kan bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, mooie bloemetjes voor jezelf kopen, naar de sauna gaan of naar een masseur.

 

5:  Trakteer jezelf als je je doel hebt bereikt

Om je doel om slank te worden voor elkaar te krijgen heb je veel discipline nodig. Een goede manier om te zorgen dat je echt gemotiveerd blijft om gewicht te verliezen is jezelf belonen met een groot cadeau aan het einde van de rit. Bedenk alvast iets groots dat je al heel lang wilt hebben en schrijf op hoe je jezelf gaat trakteren als je deze belangrijke mijlpaal in je leven hebt behaald.

Misschien is er een belangrijke persoon in je leven die jou heel graag met afvallen wil steunen en die heel graag iets voor jou wilt doen of aan jou wilt geven als je je doel met afvallen hebt behaald. Dit is ook een manier om gemotiveerd te blijven!

Deze laatste tip, als je het goed bedenkt, is waarschijnlijk de meest inspirerende motivatie tips voor afvallen.

Ik wens je heel veel succes met afvallen!

 

Vond je deze afvallen tips tips interessant? Deel dit artikel met vrienden of familie hieronder.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *