32 tips voor meer bewegen en sporten

meer bewegen sporten

Je wilt meer bewegen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Geen probleem, want 85% van de bevolking heeft hier namelijk ook last van! Meer bewegen is in deze maatschappij namelijk best moeilijk. Zeker als je een zittende baan hebt. Om gezond te leven moet je minimaal 30 minuten per dag bewegen.

Dit lijkt op zich heel weinig, alleen de 30 minuten die je zou moeten bewegen is dan vrij intensief en dan wordt het al iets lastiger voor de gemiddelde mens.

Geloof mij, wij liepen hier ook tegen aan! Daarom is er een stappenplan gemaakt met daarin tips voor meer bewegen en sporten. Door deze tips toe te passen zal je uit deze dagelijkse dip komen en je energieker en gelukkiger voelen!


32 tips om meer te bewegen en sporten

 1. Schrijf je doelen op, wat je wilt bereiken, wanneer en waarom
 2. Zoek een partner met wie je samen kunt sporten
 3. Maak een playlist met inspirerende muziek om jezelf te motiveren om te sporten.
 4. Hou een dagboek bij met de datum, de tijd, wat je gedaan hebt, hoe lang, wat je gegeten hebt, welke voedingssupplementen je gebruikt hebt en hoe je je hebt gevoeld. Zodat je dingen kunt verbeteren/aanpassen en je vooruitgang kunt zien en wellicht delen met anderen.
 5. Deel je vooruitgang op facebook of andere sociale media. Hierdoor motiveer je niet alleen jezelf maar ook anderen om meer te gaan sporten en hun doelen te bereiken.
 6. Maak voor en na foto’s zodat je je resultaten kunt vergelijken en met anderen kunt delen.
 7. Zet op je agenda wat je gaat doen, wanneer en hoe lang. Maak een wekelijkse plan. En zet lange termijn doelen.
 8. Visualiseer je doelen om geconcentreerd en gemotiveerd te blijven.
 9. Vier je overwinningen, beloon jezelf regelmatig, Je hebt het verdiend!
 10. Maak een trainingsplan of laat iemand anders een professioneel trainingsplan voor jou maken.
 11. Schrijf je in bij een goede sportschool waar ze hebben wat je wilt, waar ze weten wat ze doen, en waar mensen elkaar helpen en motiveren.
 12. Doe een warming-up en een cooling-down om blessures te voorkomen, de doorbloeding te bevorderen, afvalstoffen beter af te voeren en om sneller te herstellen na een sportbeoefening.
 13. Slaap voldoende en neem voldoende rust. Wie het meeste geduld heeft wint. Dit is belangrijk om goed te herstellen en betere resultaten te krijgen.
 14. Neem een BPA-vrij fles water altijd mee. Het liefst gefilterd! En probeer voldoende gehydrateerd te blijven.
 15. Luister goed naar je lichaam en hoe je je voelt.
 16. Maak gebruik van smartphone apps! Er zijn talloze zeer nuttige apps voor sporters, met bijvoorbeeld krachtraining oefeningen, apps om te delen waar je geweest bent voor wielrenners en voor hardlopers en apps waarmee je je calorieëninname kunt berekenen.
 17. Maak gebruik van gadgets zoals een stappenteller en smartwacht, en gadgets waarmee je thuis kunt sporten zoals gewichten, en andere fitness apparatuur.
 18. Koop een fitness DVD.
 19. Begin rustig, met beleid. Ga niet gelijk bloedfanatiek 5 keer in de week trainen. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe belasting. Zo voorkom je blessures, deze zijn namelijk zeer frustrerend en demotiverend en houden je verder van je doel af.
 20. Maak jezelf klaar om te sporten. Zorg dat je van te voren je spullen klaar hebt staan om te gaan sporten, zoals sportkleding, sporttas, waterfles, gadgets, handdoekje, je agenda enz., zodat je zo min mogelijke excuses hebt om daadwerkelijk te gaan sporten!
 21. Koop een leuke kledingstuk of meerdere leuke kledingstukken die je pas kan aandoen als je je doel hebt bereikt.
 22. Bereid je maaltijden van te voren zodat je na een training niet te veel moeite hoeft te doen met koken en eerder kunt ontspannen.
 23. Stop met roken, en doe er iets gezondst voor in de plaats. Echte sporters roken niet.
 24. Stop met drinken. Alcohol drinken maakt je lichaam zwak waardoor je minder zin kan hebben om te sporten en dus minder goede resultaten kunt bereiken.
 25. Je kan een weddenschap afsluiten met een vriend of vriendin om jezelf extra te motiveren om bijvoorbeeld af te vallen, een marathon te lopen of je nieuwe trainingsplan volledig te volgen de komende 3 maanden. Wees creatief en zet de lat niet te hoog!
 26. Zet vrolijk muziek op en begin te dansen!
 27. Ga vaker wandelen, fietsen of hardlopen.
 28. Doe aan hoela hoep, touwtje springen of trampolinespringen!
 29. Volg een blog of koop een boek om gemotiveerd te blijven en te leren wat je moet doen om je gewenste resultaten te behalen
 30. Zoek een mentor. Iemand die je kan helpen om je specifieke doelen te bereiken en jou blijft motiveren.
 31. Eet gezonder zodat je fitter voelt en gemotiveerder bent om te sporten.
 32. Weeg jezelf. Doe het maximaal 1 keer per maand. Maak gebruik van een weegschaal met een uitgebreide lichaamsanalysis zodat je niet alleen de kilo’s weet maar ook je vetpercentage, je vochtpercentage, je BMI en je spiermassa. Doe dat bij een sportschool en het liefst ‘s ochtends op een lege maag.
 33. BONUS: Wil je niet bewegen, maar toch afvallen?. Lees dan het artikel: direct afvallen met deze 7 super vetverbranders 

Laat je even hier onder een reactie achter welke meer bewegen tips jij nuttig vond en gaat toepassen? Ik ben benieuwd!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *