Category Archives for "Feestdagen"

Gezonde pepernoten maken (kruidnoten)

gezonde kruidnoten pepernoten

Heb je al een keer zelf gezonde pepernoten (kruidnoten) gemaakt? Als het antwoord nee is dan heb ik hier een super lekker recept voor je om je eigen gezonde pepernoten te maken. Pepernoten worden vaak alleen bij Sinterklaas gegeten en zijn daarom ook een echte verwennerij! Pepernoten die je in de winkel koopt zitten boordevol slechte suikers. Daarom hebben wij een recept gemaakt die de gezondere suikers bevat.
Lees meer

Gezonde marsepein maken voor bij Sinterklaas

marsepein maken sinterklaas

Ik hoef je niet uit te leggen dat marsepein vol met troep zit en dat je beter je eigen marsepein kunt gaan maken. We gaan daarom ook marsepein maken voor Sinterklaas. We maken gebruik van gezondere producten. Uiteraard kan de suiker niet ontbreken, dus houd daar rekening mee! Suiker blijft toch suiker! Dus snoep dit met mate…
Lees meer

3 creatieve paasrecepten

3 creatieve paasrecepten

Heb jij geen idee wat je voor pasen moet maken met de kinderen? Wij hebben 3 simpele en leuke paasrecepten voor je verzameld! Deze paasrecepten zijn zo leuk dat je ze zonder kinderen uiteraard ook kunt maken! Wil je alle 3 de paasrecepten willen maken dan ben je ongeveer een half uurtje bezig (en een half uurtje het chocolade ei in de vriezer).

[abonneren]

Ingrediënten voor de 3 creatieve paasrecepten:

  • 1 x Peen / wortel
  • 2 stukjes chocolade
  • 3 biologische eieren
  • Maanzaad of iets anders om oogjes te maken
  • Eventueel keltisch zeezout

Instructies voor de 3 creatieve paasrecepten

  1. Kook alseerste de 3 eieren en schrik ze daarna af met koud water
  2. Snijd 2 eieren open
  3. Houd 1 ei heel voor de chocolade
  4. Maak nu voetjes en een neusje voor de kippetjes (zie video) (doe dit voor de 2 kippetjes)
  5. Voeg nu 2 x maandzaad per oog toe aan het ei
  6. Voeg ook nu het neusje toe en de voetjes
  7. Voor het 3de paasrecept gaan we het gehele ei onderdompelen in chocolade
  8. Smelt nu de 2 stukjes chocolade en dompel daarna het ei erin
  9. Leg de chocolade in een bakje en daarna voor een half uur in de vriezer (iets langer mag ook!)
  10. Haal het daarna uit de vriezer en je kunt het serveren
[share_box]