DIY: Hoe open je een kokosnoot?

kokosnoot verdelen

Hoe open je een kokosnoot? In deze video leg ik je in een paar simpele stappen uit hoe je een kokosnoot opent. Een kokosnoot bestaat uit vruchtvlees en kokoswater. Kokosnoten kan je tegenwoordig overal kopen. Vooral toko’s hebben veel kokosnoten. Je hebt 2 soorten kokosnoten waar je rekening mee kunt houden. Dit zijn de jonge en oude kokosnoten. Wij hebben gebruik gemaakt van de oudere kokosnoten en deze zijn dus bruin en bevatten 3 gaten.

Veel mensen kopen kant en klare kokosstukjes en / of kokoswater, maar persoonlijk vind ik het veel lekkerder om je eigen kokosnoot te breken. Er zijn ook veel vragen gekomen hoe je nu een kokosnoot open breekt. Daarover hebben wij een korte video gemaakt. Mocht je het interessant vinden dan kan je hieronder de video bekijken.

Video: Hoe open je een kokosnoot?

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Hoe open je een kokosnoot instructies?

Een kokosnoot bevat 3 gaten. Deze hoor je eerst te openen om het kokoswater te verwijderen. Dit kan je doen met een schroevendraaier en hamer.

hoe open je een kokosnoot

Het kokoswater kan je in een glas gieten en direct opdrinken. Het is echt super lekker, hoewel daar de smaken over verdeeld zijn! Niet iedereen houd van kokoswater. Het heeft namelijk een aparte smaak.

kokoswater kokosnoot

Nadat je het kokoswater hebt verwijderd uit de kokosnoot is het belangrijk om de kokosnoot door 2’en te verdelen. Dit doe je door weer met de schroevendraaier en hamer de lijnen te breken. In de video kan je ook heel goed zien hoe wij dat hebben gedaan. Zo verkom je dat de kokosnoot in stukjes breekt.

kokosnoot verdelen

Nadat de kokosnoot in 2’en is verdeeld heb je nog de buitenste laag die verwijderd moet worden. Deze is namelijk niet eetbaar. Wij hebben een manier ontdekt om dit met een aardappelscheelmesje te doen. Natuurlijk ben je vrij om te bepalen wat voor jouw werkt!

Je kunt nu de kokos in stukjes verdelen en lekker als snack gebruiken!

Wil je meer over kokos, kokoswater of kokosolie weten? Lees dan dit uitgebreide artikel over kokosolie.

Kokosolie kopen doe je bij naturalheroes.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *