Category Archives for "DIY"

Gezonde vloeibare handzeep maken

Gezonde vloeibare handzeep maken

Gezonde vloeibare handzeep maken is heel erg simpel. Je hebt maar drie ingrediënten nodig om gezonde vloeibare zeep te maken. In dit artikel wil ik jou vertellen wat je nodig hebt en hoe je het zelf kunt maken. Ik ben er dol op zeep. Een goede zeep maakt je handen niet alleen schoon, maar ook echt zacht. Alleen vind ik zeep minder handig om te gebruiken en mijn wastafel wordt ook sneller vies dan als je gebruik maakt van vloeibare zeep.Lees meer

DIY: Hoe open je een kokosnoot?

kokosnoot verdelen

Hoe open je een kokosnoot? In deze video leg ik je in een paar simpele stappen uit hoe je een kokosnoot opent. Een kokosnoot bestaat uit vruchtvlees en kokoswater. Kokosnoten kan je tegenwoordig overal kopen. Vooral toko’s hebben veel kokosnoten. Je hebt 2 soorten kokosnoten waar je rekening mee kunt houden. Dit zijn de jonge en oude kokosnoten. Wij hebben gebruik gemaakt van de oudere kokosnoten en deze zijn dus bruin en bevatten 3 gaten.
Lees meer

Gezonde tandpasta maken DIY

gezonde-tandpasta-maken

Een tijdje geleden heb ik op mijn andere Youtube kanaal een video gemaakt over hoe je op een gezonde manier je tanden witter maakt. Heel veel mensen hebben namelijk geen idee wat er nu in tandpasta zit. In dit artikel wil ik je uitleggen wat de gevaren zijn van tandpasta en waar je op moet letten. Tevens geef ik je instructies hoe je je eigen gezonde tandpasta kunt maken. Lees meer

Maak nu zelf je eigen Kruidenrekje

diy kruidenrekje

In deze DIY maken wij ons eigen DIY kruidenrekje (DIY = Do it yourself) door middel van een paar plankjes en wat potjes. Voor maar 18 euro ben je klaar met je eigen kruidenrekje! Mocht je 2 kruidenrekjes willen dan betaal je dus 2x 18 euro. Wij hebben het kruidenrekje bij de Ikea gekocht bij de foto afdeling. Dit was het meest ideale, omdat de kruidenpotjes makkelijk blijven staan. Ook vonden wij de vorm erg mooi en hebben wij daarom voor dit kruidenrekje gekozen!

DIY Kruidenrekje video:

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Handleiding DIY Kruidenrekje

Deze DIY kruidenrekjes zijn erg smal voor in de hoogte waardoor je er meerdere boven elkaar kan plaatsen. Op deze muur is het mogelijk om 5 kruidenrekjes onder elkaar te zetten. Op een plank kunnen 13 potjes ( in de video zei ik 20 stuks, dit klopt dus niet!).

Ik vond het leuk om per plank andere dingen in de potjes te doen, zoals op de ene plank thee, de andere kruiden en de andere mineralen. Dit is niet op de video te zien, maar dat is uiteindelijk wel gedaan. Gewoon om even een idee te geven wat mogelijk is.

De potjes die zijn gehaald zijn van het merk rajtan en zijn 5oz. In 1 pak zitten 5 potjes. Je hebt dus om 5 planken te vullen nodig: 5 x 13 = 65 potjes. Belangrijk is om te weten dat je de potjes eerst goed moet afwassen voordat je ze gebruikt. Kijk uit bij de deksels want deze kunnen beschadigen!

Dymowriter

Voor de labels heb ik gebruik gemaakt van een dymowriter. Hiermee kan je mooie labels maken.  Om ovale stickers te maken heb ik de labels uitgeknipt rond het randje. Bekijk de video hoe dit precies in zijn werk gaat!

 

[idea]Zie ook: gezonde vloeibare handzeep maken /natuurlijke make-up remover [/idea]

 

Heb jij al thuis een kruidenrekje gemaakt?

Laat het weten in de reacties, want ik ben echt benieuwd!

Natuurlijke make-up remover

natuurlijke make-up remover

In deze video leer ik je hoe je op een natuurlijke manier je make-up van je gezicht kan afhalen zonder gebruik te maken van schadelijke producten. Dit is ook om je gezicht schoon te maken. Natuurlijke make-up remover maak je 100% biologische katoenen wattenschijfjes en kokosolie. Bekijk hieronder de video:

Video Natuurlijke make-up remover

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Potje versieren?

Door het schudden van de kokosolie wordt het potje een beetje troebel. Dit is niet echt netjes, maar ook niet super storend. Toch hebben wij gebruik gemaakt versiering om het potje er leuker uit te laten zien. Je kunt de versiering gewoon bij de action kopen. Daar hebben ze heel veel van dit soort spullen.

lintjes

Wij hebben gebruik gemaakt van de bovenstaande lintjes. Je wikkelt de lintjes om het potje heen en zo weet je precies hoelang een lintje moet zijn. Je knipt het daarna af. Hierna kan je met een lijmpistool het lintje om het potje heen lijmen.

Let daarbij wel op dat je heel snel het lintje om het potje moet doen, anders droogt de lijm namelijk op! Dit was namelijk bij ons het geval. Voor de bovenkant hebben wij gekozen voor een andere versiering, namelijk een strikje:

strikje

 

Bekijk dit stappenplan ook eens hoe je in het snel je eigen Natuurlijke make-up remover kunt maken.

diy natuurlijke make-up remover collage

Laat je ook even weten als jij deze DIY natuurlijke make-up remover hebt geprobeerd onderaan de reacties?

 

[share_box]