Category Archives for "Gezonde recepten"

Pompoensoep

pompoensoep

Heerlijk voor in de koude tijden: pompoensoep! Je kunt ervoor kiezen om kant en klare soep te kopen, maar waar kan je gezonde soep kopen vrij van conserveermiddel en smaakversterkers? Ik kan je alvast 1 ding verklappen: het is super gemakkelijk en kost ook niet veel tijd. Deze pompoensoep is overheerlijk, bevat veel groenten en is super gezond. Dus waar wacht je nog op?

Lees meer

RAW Cakepops

raw cakepops

Wie heeft er zin in een feesje?? Met deze RAW Cakepops krijg je vanzelf zin! Ze zijn ontzettend snel te maken, megagezond en omdat ze RAW zijn ook lekker voor in de zomer. Uiteraard is dit een geweldige kindertraktatie maar ook volwassenen zullen hier een sprongetje voor maken!

Onthoud ze ook goed als je kids moeten trakteren, op veel scholen is er een nieuw beleid: namelijk minder suiker eten, Gewoon Geweldig! Maar met een stukje appel ga je kids ook niet echt blij maken, eerlijk is eerlijk. Ik vind het zo fijn dat mijn kid gewoon kan snoepen naar hartelust omdat het juist gezond voor hem is, hij zal zich ook niet overeten omdat het juist heel vullend & voedzaam is en hij zal ook geen high krijgen waardoor hij ‘lastiger’ wordt.

Het is voor mij zo duidelijk dat als je kinderen vol stopt met snoep dat ze gigantisch gaan stuiteren, en dan vragen we ons af of ze misschien ADHD hebben!? Laten we ze zo min mogelijk in die tredmolen gooien. Deze balletjes zijn ook makkelijk om in grote voorraad te maken zodat je ze altijd uit de vriezer kunt halen wanneer de nood hoog is!

Lees meer

Choco Coco Cake

choco coco cake

Ben je ooit in de Tropen geweest? Nee? deze Choco Coco Cake neemt je daar zeker mee naar toe! Lieve Hemel wat een lekkernij. En als je wel in de Tropen bent geweest dan is dit een hele Zoete herinnering eraan 🙂 De combinatie van Chocolade & Kokos is ook gewoon te geweldig, sorry. En hier komt het mooiste van alles: deze Cake is 100% verantwoord en dus niet gevuld met de stoute suikers, gluten en vetten. Wauw! Een Chocolade Cake hoort altijd lekker moisty te zijn dus geen droge bedoeling. Samen de Kokos frosting wordt ie ook heerlijk fris.

Lees meer

Romige fruitijsjes

romige fruitijsjes

In dit heerlijke zomerse weer kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Zeker nu de temperatuur op loopt tot zo’n 30 graden. Vorige week hebben wij een nieuwe combinatie weer uitgeprobeerd met kokosroom, bevroren bosvruchten en stroop. Deze combinatie zijn super goed gelukt. Deze romige fruitijsjes zijn lekker zoet en zouden ook heerlijk zijn om te drinken als smoothie! Mocht je niet van het zoete houden, dan kan je altijd nog de stroop weglaten.

Lees meer

Pinda choco banaan

pinda choco banaan

Ik wilde laatst een tussendoortje maken en had nog maar een paar ingrediënten thuis. Je wordt dan al snel aardig creatief! Ik kwam op het idee om iets te gaan doen met banaan, pindakaas, chocolade, cacao en quinoa. Dit zijn wel de basis ingrediënten die ik standaard in huis heb. Niet zoveer dat ik het allemaal zelf gebruik, maar bij mij thuis gebruiken ze wel bijvoorbeeld de pindakaas.  Ik besloot om het recept te delen op gezondheidsgoeroe.nl en deze een naam te geven, namelijk Pinda Choco banaan.

Lees meer

Avocadosaus

avocadosaus

Ik vond dat het weer eens tijd was om iets nieuws te proberen. Al die gezonde sauzen in de winkel vond ik allemaal veel te duur. Daarbij zitten er ook teveel ingrediënten in. Ik dacht dus: dat kan beter! Een paar weken geleden ben ik op onderzoek uit gegaan en ontdekt hoe ik mijn eigen avocadosaus kan maken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het erg geslaagd vond! Wij hebben deze avocadosaus gebruikt voor als dressing bij de wraps. Maar je kunt het ook prima op een rijstwafel doen. Wees er zelf creatief in!

Lees meer

1 2 3 6