Gezonde waterijsjes maken zonder suiker en lactose

gezonde waterijsjes

Gezonde waterijsjes maken? Op warme dagen denk je alleen aan verkoeling en afleiding. Waterijsjes eten is een leuke manier om van het mooie weer te genieten.

Wist je dat je heel makkelijk heerlijke en gezonde waterijsjes kunt maken? De waterijsjes in de supermarkt zijn best ongezond. Deze ijsjes zijn heel zoet en krijg je er veel dorst van. Daarnaast zitten er vaak geen vitaminen en mineralen en zijn heel slecht voor je tanden. In de meeste waterijsjes zit geen fruit in en worden er synthetische smaakstoffen en heel veel suikers aan toegevoegd.

Waterijsjes worden vaak kinderijsjes genoemd. Kinderen zijn dol op suiker. Ouders kunnen beter gezonde waterijsjes maken als de kinderen thuis zijn om te voorkomen dat een kind te veel suikers binnenkrijgt en alleen maar naar suikers verlangt. Kinderen hoeven niet zo veel suikers binnen te krijgen. De kinderen tegenwoordig krijgen onnodig te veel suikers binnen omdat fabrikanten weten dat suiker een verslavende werking heeft.

Waterijsjes maken is heel simpel en snel en je kan ze op een gezonde manier zo zoet makkelijk als je wilt. Door fruit te gebruiken krijg je vitamientjes en mineralen binnen. Waarom zou je dan niet je eigen waterijsjes maken?

Video Gezonde waterijsjes maken

Gezonde waterijsjes maken

Wat heb je nodig om waterijsjes te maken?

Het enige wat je nodig hebt is ijsvormpjes, wat fruit, water of andere vloeistoffen zoals rijstmelk of kokoswater. En wilt je je ijsjes op een gezonde manier extra zoet maken, gebruik dan stevia poeder of stevia blaadjes.

Ijsvormpjes kan je bijna overal kopen. De ijvormpjes dat we gebruikt hebben komen uit de Action vandaan. Deze ijsvormpjes zijn niet goed omdat ze van plastic zijn. Je kan beter RVS ijsvormpjes of silicone ijsvormpjes gebruiken.

Water hoef je niet toe te voegen bij fruit soorten waar veel water in zit. Om een ijsje echt hard en zoet te maken moet je de sap van het fruit scheiden van de vezels door middel van een fijnmazige zeef en zo min mogelijk water toe te voegen. De vezels hebben geen smaakt en in het water van het fruit zelf zitten de meeste suikers.

We hebben drie verschillende waterijsjes gemaakt, maar er zijn heel veel mogelijkheden. Tijdens het maken van het ijsje kan je bepalen of het mengsel lekker is of zoet genoeg is.

Wat hebben we gebruik voor het maken van gezonde waterijsjes?

Om 3 verschillende waterijsjes te maken hebben we 5 ingrediënten gebruikt. 1 appel, 1 banaan, 130 gram bosvruchten, 400 ml kokoswater en 200 ml rijstemelk.

We hebben 1 banaan met 200 ml kokoswater gebruikt om 6 mini waterijsjes te maken (3-4 grote waterijsjes). Daarna hebben we 1 groene appel en 200 ml kokoswater gebruikt voor nog eens 8 mini ijsjes en als laatste hebben we 8 ijsjes gemaakt mat 130gr bosbessen en 200 nl kokoswater.

Doe de ingrediënten in een blender en giet deze in ijsvormpjes.

De appel en boswegen ijsjes waren iets minder zoet. Om het nog zoeter te maken kan je kokoswater met rijstmelk vervangen en wil je het nog zoeter dan kan je stevia gebruiken.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Recept Afdrukken
Gezonde waterijsjes maken zonder suiker en lactose
Gezonde waterijsjes maken is heel makkelijk. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Je hebt ijsvormpjes nodig, een blender, wat fruit en wat vloeistof zoals kokoswater of rijstmelk. Maak het liefst gebruik van siliconen ijsvormpjes, deze zijn veilig en het is makkelijker om de ijsjes eruit te krijgen. Als je geen blender hebt kan je ook een staafmixer een een grote kom gebruiken.
gezonde waterijsjes
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 0 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
mensen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 0 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
mensen
Ingrediënten
gezonde waterijsjes
Instructies
  1. Snijd het fruit in stukjes (ongeveer 130 gr fruit voor 6 kleine ijsjes (3-4 grote)
  2. Doe het fruit in een blender (of in een grote kom als je een staafmixer gebruikt)
  3. Doe er 200 ml vloeistof in de blender (rijstmelk of kokoswater)
  4. (Optioneel) Doe er in de blender wat stevia poeder of stevia blaadjes
  5. Blend alles bij elkaar
  6. Doe het mengsel in de ijsvormpjes
  7. Doe de ijsvormpjes met het mengsel erin in de vriezer en laat het minimaal 5 uur in de vriezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *