Koolhydraatarm recept: onbeperkt eten en snel afvallen

koolhydraatarm recept onbeperkt eten

Met dit makkelijk voor te bereiden koolhydraatarm recept kan je onbeperkt eten en snel afvallen.

Er zijn veel manieren voor snel afvallen. Een van de beste is door caloriearme voedingsmiddelen te eten.  Caloriearme groente kan je onbeperkt eten omdat je hierdoor ga je sneller vol zitten.

Van een koolhydraatarm recept hoeft je niet altijd honger te lijden. Het eten van deze caloriearme maaltijd voelt als onbeperkt eten! Zit je snel vol met deze maaltijd? dan hoef je niet alles in een keer op te eten waardoor je nog minder calorieën binnen krijgt.

Koolhydraatarm recept

Ingrediënten voor 2 personen (432 kcal per persoon):

 • 500 gr doperwten
 • 1 kg bloemkool
 • 400 gr rode bieten  (ongeveer 4 stuks)
 • 2 eetlepels olijfolie (20 ml)
 • 4 eetlepels appelazijn
 • 8 teentjes knoflook (alleen voor de smaak, niet om te eten)
 • 1 citroen
 • 1 eetlepel oregano
 • zwarte peper
 • zout

 

Rijk aan eiwitten en vezels…

We maken gebruik van 3 hoofdingrediënten: bloemkool, bevroren doperwten en rode bieten.

Alle drie hoofdingrediënten zijn laag in kilocalorieën, hoog aan vezels en relatief hoog aan eiwitten.

Kcal, eiwitten en vezels per 100 gram:

 • Bevroren doperwten= 59 kcal en 5,4 gr eiwit, 5 gr vezels
 • Bloemkool = 24 kcal en 1,9 gr eiwit, 2 gr vezels
 • Rode bieten = 38 kcal 1,6 gr eiwit, 2,8 gr vezels

1 hele grote portie voor 1 persoon (250 gr erwten, 500 gr bloemkool, 200 gr rode biet en 10 ml olijfolie) bevat 432 kcal, 26,2 gr eiwit en 28,1 gr aan vezels.

Voor snel afvallen kan je als avondmaaltijd het beste kiezen voor een caloriearm en koolhydraatarm recept. Deze maaltijd is ideaal voor ‘s avonds. Door ‘s avonds zo min mogelijk koolhydraten en weinig vetten te nemen (caloriearm) ga je sneller naar de vetverbranding modus. Dit koolhydraatarm recept is eiwitrijk. Het bevat meer dan 26 gr aan eiwitten. Het is zeer rijk aan vezels (28 gram) en vetarm (11 gram vet). 

Hoeveel eiwitten heb je minimaal per dag nodig tijdens het afvallen?

Er wordt geadviseerd om minimaal 0,8 gr eiwit per kilogram gewicht per dag te eten. Dus een niet sporter van bijvoorbeeld 70 kilo’s moet minimaal 56 gram eiwit binnenkrijgen om geen spiermassa te verliezen.Bij sporters verschilt de eiwitinname per sport en intensiteit. Ben je aan het lijnen zonder te sporten? Dan zou je je eiwitinname per dag kunnen verhogen naar 1 gr eiwit per kilogram gewicht.  Vrouwen en mannen die aan het lijnen zijn moeten goed opletten dat ze iets meer eiwitten binnenkrijgen om spierafbraak tegen te gaan. Daarom is het ook goed om tijdens het afslanken eiwitshakes te nemen.

De algemene richtlijn voor vezels is 30 a 40 gram per dag per persoon, maar hoe meer vezels hoe beter! Als je dagelijks een halve kilo aan groente eet krijg je tussen 30 en 50 gram aan vezels.

Het gemiddelde aantal kilocalorieën dat een vrouw nodig heeft om op gewicht te blijven is 2000 kcal en voor een man 2500  richtlijn voor vrouwen. Met deze koolhydraatarme maaltijd krijg je een hele grote portie en is heel laag in calorieën, namelijk 432 kcal.

Deze eiwitrijke maaltijd past binnen een veganistisch dieet omdat er geen dierlijke producten gebruikt zijn bij de bereiding van dit gerecht.

 

 

Waarom hebben we honger?

Waarom heeft men vaak honger? een hongergevoel is een waarschuwing van je lichaam om aan te geven dat het energie nodig heeft. Door steeds geraffineerde producten vol koolhydraten en slechte vetten te eten krijg je een zeer schommelende bloedsuikerspiegel en heeft je lichaam steeds minder nutriënten binnen waardoor je steeds meer honger hebt. Dit probleem kan je oplossen door meer groente en vezelrijke producten te eten en door minder suikers binnen te krijgen. Regelmatig een koolhydraat arm recept maken is een goede oplossing om van je vervelende honger gevoel af te komen.

Hoeveel koolhydraten heb je minimaal per dag voor snel afvallen?

Voor gezond snel afvallen is het voornamelijk belangrijk dat je niet overdreven veel honger krijgt. Dit is niet wenselijk en ook niet gezond. Koolhydraten zijn niet de beste energievorm voor je lichaam maar wel belangrijk om je spieren van energie te voorzien. Koolhydraten helemaal weglaten is helemaal geen goed idee omdat je zonder koolhydraten na verloop van tijd je steeds zwakker, slapper en futlozer gaat voelen. Blijf dus dagelijks koolhydraten eten. Eet nooit onder de 70 gram koolhydraten per dag als je niet sport en 120 gram koolhydraten als je sport. 

Dus wil je snel afvallen op een gezonde manier? Eet dan meer groente. je zult merken dat je door meer groente te eten minder honger krijgt waardoor je sneller afvalt.

Kan je groente onbeperkt eten?

Groente kan je in principe onbeperkt eten als je voldoende varieert. Te veel of te vaak van een voedingsmiddel eten is nooit goed. Maar de meeste mensen eten minder dan 250 gram aan groente per dag. Te Weinig groente eten is op den duur heel ongezond voor je. Probeer om minimaal 500 gram aan groente per dag te eten.Het voordeel van veel groente eten is dat je sneller verzadigd bent en dat het heel gezond voor je is. Maar let er op dat je nog voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten binnenkrijgt. In deze meeste groentesoorten komen al deze essentiële bouwstoffen en brandstoffen meestal niet voor of in zeer lage hoeveelheden. Gezond eten is dagelijks eten wat je nodig hebt en variëren.

 

Ga je dit koolhydraatarm recept proberen? Deel dit recept met vrienden en familie

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *