Pompoensoep

pompoensoep

Heerlijk voor in de koude tijden: gezonde pompoensoep! Je kunt ervoor kiezen om kant en klare soep te kopen, maar waar kan je gezonde soep kopen vrij van conserveermiddel en smaakversterkers?

Ik kan je alvast 1 ding verklappen: het is super gemakkelijk en kost ook niet veel tijd. Deze pompoensoep is overheerlijk, bevat veel groenten en is super gezond. Dus waar wacht je nog op?

Deze soep is zo lekker en zo makkelijk om klaar te maken dat de kans is groot dat als je dit recept maakt een van je favoriete soeprecepten wordt.

Vergeet al de soepen van de supermarkten vol ongezonde toevoegingen!

Dit gezonde pompoensoep recept is heerlijk voor in de winter. En zeker als je gasten hebt. Deze hartverwarmende soep is de beste manier om familie en vrienden te verwelkomen, zeker als het buiten koud is.

Gezonde pompoensoep video

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Recept Afdrukken
Pompoensoep
pompoensoep
Maaltijd avondmaaltijd
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd avondmaaltijd
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
pompoensoep
Instructies
  1. Snijd de pompoen door het midden
  2. Haal daarna de pitten eruit
  3. Haal daarna de pitten eruit Snijd daarna de schil van de pompoen af met een aardappelmesje
  4. Je snijdt de pompoen nu in kleine blokjes (Ongeveer 1 a 2 centimeter breed)
  5. Snijd nu de rest van de ingrediënten ook klein, zoals de ui, knoflook, prei en wortel
  6. Pak nu een grote pan en voeg daar een klein beetje olie aan toe
  7. Voeg daarna de ui er aan toe. Laat het een klein beetje bruin worden
  8. Daarna kan je de knoflook eraan toevoegen
  9. Voeg daarna de kruiden toe
  10. Je kunt nu alle overige ingrediënten eraan toevoegen, zoals de pompoen, prei, wortel etc ( de crème fraîche bewaar je tot het einde). Je kunt nu ook de kippenbouillon toevoegen.
  11. Breng het geheel aan de kook en wacht nu 30 minuten tot de pompoen zacht is geworden
  12. Je kunt daarna de gehele inhoud van de pan blenden met een staafmixer
  13. Nu kan je 1 eetlepel crème fraîche toevoegen en weer blenden met de staafmixer
  14. Daarna is de pompoensoep klaar en kan je het opscheppen
  15. Voeg daarna nog een klein beetje crème fraîche toe en een stengeltje peterselie
  16. De pompoensoep is ready to eat! Eet smakelijk 🙂
Notities

* Kippenbouillon is langzaam, lang en op een lage temperatuur getrokken van kip zodat een smaakvolle bouillon is verkregen. Gemaakt van kippen die biologisch onbespoten kippenvoer krijgen en een diervriendelijk leven hebben geleid (geen preventieve antibiotica, veel extra ruimte.)

 

pompoensoep collage

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *