Pompoensoep
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de pompoen door het midden
  2. Haal daarna de pitten eruit
  3. Haal daarna de pitten eruit Snijd daarna de schil van de pompoen af met een aardappelmesje
  4. Je snijdt de pompoen nu in kleine blokjes (Ongeveer 1 a 2 centimeter breed)
  5. Snijd nu de rest van de ingrediënten ook klein, zoals de ui, knoflook, prei en wortel
  6. Pak nu een grote pan en voeg daar een klein beetje olie aan toe
  7. Voeg daarna de ui er aan toe. Laat het een klein beetje bruin worden
  8. Daarna kan je de knoflook eraan toevoegen
  9. Voeg daarna de kruiden toe
  10. Je kunt nu alle overige ingrediënten eraan toevoegen, zoals de pompoen, prei, wortel etc ( de crème fraîche bewaar je tot het einde). Je kunt nu ook de kippenbouillon toevoegen.
  11. Breng het geheel aan de kook en wacht nu 30 minuten tot de pompoen zacht is geworden
  12. Je kunt daarna de gehele inhoud van de pan blenden met een staafmixer
  13. Nu kan je 1 eetlepel crème fraîche toevoegen en weer blenden met de staafmixer
  14. Daarna is de pompoensoep klaar en kan je het opscheppen
  15. Voeg daarna nog een klein beetje crème fraîche toe en een stengeltje peterselie
  16. De pompoensoep is ready to eat! Eet smakelijk 🙂
Notities

* Kippenbouillon is langzaam, lang en op een lage temperatuur getrokken van kip zodat een smaakvolle bouillon is verkregen. Gemaakt van kippen die biologisch onbespoten kippenvoer krijgen en een diervriendelijk leven hebben geleid (geen preventieve antibiotica, veel extra ruimte.)

Print Friendly, PDF & Email