Gezonde pepernoten maken (kruidnoten)

gezonde kruidnoten pepernoten

Heb je al een keer zelf gezonde pepernoten (kruidnoten) gemaakt? Als het antwoord nee is dan heb ik hier een super lekker recept voor je om je eigen gezonde pepernoten te maken. Pepernoten worden vaak alleen bij Sinterklaas gegeten en zijn daarom ook een echte verwennerij! Pepernoten die je in de winkel koopt zitten boordevol slechte suikers. Daarom hebben wij een recept gemaakt die de gezondere suikers bevat.
 Kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index. Dit betekent dat je bloedsuiker spiegel niet zo snel omhoog stijgt waardoor je niet zo snel in een dip gaat zitten. Je gaat al snel teveel eten en daardoor komen de kilo’s er snel weer aan. Het is daarom beter om de betere producten te gebruiken en juist voor de feestdagen!

Helaas blijft suiker natuurlijk wel suiker. Je zou dus altijd moeten blijven opletten hoeveel suiker je inneemt. Geniet dus met mate en maak een grote hoeveelheid om lekker uit te delen. De kinderen zullen hier van houden. Zo ben je toch nog een beetje verantwoord bezig!

Gezonde pepernoten maken video

Hieronder heb ik een video gemaakt hoe jezelf je eigen gezonde pepernoten (kruidnoten) kan maken. Dit is echt super leuk om met de kinderen te maken. Het is erg makkelijk te maken en je bent ook nog iets gezonder bezig!

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Ingrediënten gezonde pepernoten

 • 100 gram gemixte meel
 • 100 gram boekweitmeel
 • Tussen de 30 a 50 gram kokosbloesemsuiker. Hoe meer kokosbloesemsuiker hoe zoeter de kruidnoot wordt
 • 2 eetlepels speculaaskruiden
 • 50ml melk
 • 5 eetlepels kokosolie
 • Snufje zout
 • 1 eetlepel vanillesuiker

gezonde pepernoten collage

Wist je dat? Pepernoten is snoepgoed wat gegeten wordt tijdens Sinterklaas en bestaat uit roggemeel en een klein beetje anijs. Pepernoten worden ook wel kruidnoten genoemd. Veel mensen verwarren deze twee met elkaar. Hoewel er dergelijk een verschil in zit. Een kruidnoot is wat knapperiger en bevat speculaaskruiden en een pepernoot is een zachte peperkoek met anijssmaak.

 

Heb jij de gezonde pepernoten al geprobeerd? Laat het me weten in de reacties!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Linda schreef:

  Leuk, ik ga ze gauw proberen! Kleine correctie, om het niet nog verwarrender te maken: pepernoten worden geen kruidnoten genoemd, maar andersom worden kruidnoten worden wel foutief pepernoten genoemd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *