Gezonde energieballen

gezonde energieballen

Je kent het wel. Je hebt trek in iets zoet, maar alles wat in de supermarkt ligt bevat alleen maar slechte suikers en troep. Inderdaad, tegen dat probleem liep ik ook! Daarom ben ik op onderzoek gegaan en gaan experimenteren. Het resultaat mag er zeker zijn! Ik introduceer: gezonde energieballen! In dit recept maak ik dus gezonde energieballen als tussendoortje / snacks. Van deze energieballen kan je veel maken en in de koelkast stoppen of in de vriezer. Het is ook super leuk om uit te delen.

Gezonde energieballen video

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Ingrediënten

  • 1 cup havermout
  • 1/3 cup honing of ahornsiroop
  • 1/2 cup notenpasta / sesampasta / pindakaas
  • 1 chocolade stukje
  • 2/3 cup kokos
  • 1 theelepel vanille-extract

 

* 1 cup = 250ml ( bovenstaand zijn Amerikaanse maten)

Zoals je hierboven ziet zijn er niet veel ingrediënten gebruikt voor de gezonde energieballen. Dit maakt de energieballen juist toegankelijk!
Je kunt de honing of ahornsiroop ook vervangen door stevia. Stevia bevat geen calorieën en is een stuk gezonder dan honing / ahornsiroop.
Let er wel op dat je de stevia online komt en niet in de supermarkt. Stevia die je in de supermarkt koopt is namelijk niet de echte Stevia.

Instructies voor de gezonde energieballen

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar toe in een kom behalve de kokos
  2. Roer het geheel goed door tot het 1 geheel is
  3. Leg de kom voor een half uurt je in de koelkast
  4. Het is nu tijd om kleine balletjes te maken
  5. Voeg het balletje door de kokos en leg het op een bord
  6. Leg de balletjes in de koelkast en haal ze na 3 uur eruit (een nachtje laten staan is nog beter!)
  7. Je hebt nu je eigen energieballetjes. Eet smakelijk!

 

Let op:
Let er wel op dat als je aan de lijn bent dit niet verstandig is om hier veel van te eten. Suikers blijven tenslotte suikers!
Je lichaam is niet in staat om het verschil daarvan te zien. Uiteraard bevat het wel meer voedingsstoffen dan slechte suikers, dus is deze optie altijd beter.

Eet het dus met mate!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *