Choco Coco Cake

choco coco cake

Ben je ooit in de Tropen geweest? Nee? deze Choco Coco Cake neemt je daar zeker mee naar toe! Lieve Hemel wat een lekkernij. En als je wel in de Tropen bent geweest dan is dit een hele Zoete herinnering eraan 🙂 De combinatie van Chocolade & Kokos is ook gewoon te geweldig, sorry. En hier komt het mooiste van alles: deze Cake is 100% verantwoord en dus niet gevuld met de stoute suikers, gluten en vetten. Wauw! Een Chocolade Cake hoort altijd lekker moisty te zijn dus geen droge bedoeling. Samen de Kokos frosting wordt ie ook heerlijk fris.

 

Heb ik je al verleid om direct de keuken in te duiken? Nog niet? Okay dan ga ik nog eventjes door. Het leuke van deze cake is dat je hem helemaal Vegan kan laten dus zonder dierlijke ingrediënten maar ook meer op de Paleo stijl dus juist wel met dierlijke ingrediënten.

Gebruik roomboter en eieren voor de Paleo stijl en gebruik kokosolie i.p.v. boter en flax eggs i.p.v. eieren. Flax eggs zijn zelfgemaakte ‘eieren‘ van lijnzaad en water. Het geeft een soortgelijk effect in de cake maar een echte ei zal wel wat meer luchtigheid geven.

Een flax egg maak je door 1 eetlepel lijnzaad te mixen met 3 eetlepels water, dit laat je 10 minuutjes rusten. Zodra je een papje hebt kun je het gebruiken. Dus als je 4 eieren nodig hebt zoals in dit recept dan mix je 4 eetlepels lijnzaad met 12 eetlepels water. Sla deze tip op want zo kun je alles veganiseren wanneer er om eieren wordt gevraagd.

Duik in de keuken lieverd, ik ga je niet langer bezig houden zodat jij gewoon met je Cake kan beginnen want al dat gelul is leuk maar proeven is nog een behoorlijk stuk leuker! Hopelijk heb je alles in huis, anders even snel op en neer en beginnen met die handel!

 

Ingrediënten:

  • 125 gram glutenvrije meel
  • 125 gram kokosmeel
  • 200 gram kokosolie of roomboter
  • 250 ml amandelmelk of rijstmelk
  • 250 gram kokosbloesemsuiker, agave of honing
  • 6 eetlepels cacao poeder
  • 4 ‘flax’ eieren
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel vanille extract

 

Frosting:

  • 200 gram gesnipperde kokos
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 50 ml water
  • 3 eetlepels agave of rauwe honing

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180C. Mix de droge en de vloeibare ingrediënten apart en voeg ze vervolgens samen. Bak de cake +/- 45 minuutjes in de oven.

 

Mix alle ingrediënten voor de frosting met de hand en spreid dit over de afgekoelde cake. Strooi er nog wat gesnipperde kokos overheen. Hello tropics!

 

 

choco coco cake

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Kim schreef:

    Jammie, wat een heerlijk recept! Ben gek op de combinatie cacao – kokos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *