Chia zaden crackers

chia zaden crackers

Chia zaden crackers bevatten vezels, omega-3, mineralen en proteïnen. Ze behoren tot de superfoods. Het zijn een van de rijkste bronnen voor plantaardige omega-3.  Vezels geven je een verzadigd gevoel. Je bent dus al snel verzadigd na 1 of 2 crackers. Dit is ook de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Video chia zaden crackers

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update

 Ingrediënten

  • 1/2 cup chia zaden
  • 0,15 liter water
  • Optioneel: zalm, avocado, noten etc

Instructies voor de chia zaden crackers

  1. Voeg het water toe aan de chia zaden
  2. Roer het geheel goed
  3. Wacht 10 minuten tot de chia zaden een pudding is
  4. Breng de chia zaden daarna op de bakplaat
  5. Verdeel het geheel goed en maak de raden recht
  6. Verwarm de oven op 180 graden
  7. Doe de bakplaat met de chiazaden in de oven voor 2 x 30 minuten
  8. Na 30 minuten haal de chiazaden uit de oven en maak reepjes om alvast voor te bereiden voor de crackers
  9. Doe daarna de chia zaden weer 1 x 30 minuten in de oven
  10. Haal ze daarna eruit en wacht tot de crackers koud zijn
  11. Daarna kan je ze van het bakpapier afhalen en beleg erop doen
  12. Lekker voor erop is avocado, wilde zalm, ei, pasta zoals notapasta en pindakaas
  13. Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Maja Haaning schreef:

    Doe het lijnzaad, het chiazaad, de za’atar, de Provencaalse kruiden en zout en peper naar smaak in een kom en roer dit even door. Voeg de olie en het water toe en roer het nogmaals goed door. Laat het mengsel een kwartiertje staan zodat de zaden het water kunnen opnemen. Spreid het zadenmengsel daarna uit op een bakplaat met bakpapier tot een laag van een paar millimeter dik. Let goed op dat er geen gaatjes in je laag zitten. Bak de crackers daarna op 175 graden tot ze helemaal droog en knapperig zijn. In mijn oven duurt dit ongeveer een uur, maar de ene keer duurt het net wat langer dan de andere keer, afhankelijk van hoe nat het mengsel is en hoe dik de laag. Het is even experimenteren dus, maar het kan eigenlijk niet mis gaan. Zijn de crackers nog niet helemaal droog, zet ze dan gewoon nog wat langer in de oven. Als ze helemaal hard en knapperig zijn, laat je ze afkoelen en breek je ze daarna in stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *