Chia zaden crackers bevatten vezels, omega-3, mineralen en proteïnen. Ze behoren tot de superfoods. Het zijn een van de rijkste bronnen voor plantaardige omega-3. Vezels geven je een verzadigd gevoel. Je bent dus al snel verzadigd na 1 of 2 crackers. Dit is ook de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.
Video chia zaden crackers
Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update
Ingrediënten
1/2 cup chia zaden
0,15 liter water
Optioneel: zalm, avocado, noten etc
Instructies voor de chia zaden crackers
Voeg het water toe aan de chia zaden
Roer het geheel goed
Wacht 10 minuten tot de chia zaden een pudding is
Breng de chia zaden daarna op de bakplaat
Verdeel het geheel goed en maak de raden recht
Verwarm de oven op 180 graden
Doe de bakplaat met de chiazaden in de oven voor 2 x 30 minuten
Na 30 minuten haal de chiazaden uit de oven en maak reepjes om alvast voor te bereiden voor de crackers
Doe daarna de chia zaden weer 1 x 30 minuten in de oven
Haal ze daarna eruit en wacht tot de crackers koud zijn
Daarna kan je ze van het bakpapier afhalen en beleg erop doen
Lekker voor erop is avocado, wilde zalm, ei, pasta zoals notapasta en pindakaas
Doe het lijnzaad, het chiazaad, de za’atar, de Provencaalse kruiden en zout en peper naar smaak in een kom en roer dit even door. Voeg de olie en het water toe en roer het nogmaals goed door. Laat het mengsel een kwartiertje staan zodat de zaden het water kunnen opnemen. Spreid het zadenmengsel daarna uit op een bakplaat met bakpapier tot een laag van een paar millimeter dik. Let goed op dat er geen gaatjes in je laag zitten. Bak de crackers daarna op 175 graden tot ze helemaal droog en knapperig zijn. In mijn oven duurt dit ongeveer een uur, maar de ene keer duurt het net wat langer dan de andere keer, afhankelijk van hoe nat het mengsel is en hoe dik de laag. Het is even experimenteren dus, maar het kan eigenlijk niet mis gaan. Zijn de crackers nog niet helemaal droog, zet ze dan gewoon nog wat langer in de oven. Als ze helemaal hard en knapperig zijn, laat je ze afkoelen en breek je ze daarna in stukken.
1 Comment
Doe het lijnzaad, het chiazaad, de za’atar, de Provencaalse kruiden en zout en peper naar smaak in een kom en roer dit even door. Voeg de olie en het water toe en roer het nogmaals goed door. Laat het mengsel een kwartiertje staan zodat de zaden het water kunnen opnemen. Spreid het zadenmengsel daarna uit op een bakplaat met bakpapier tot een laag van een paar millimeter dik. Let goed op dat er geen gaatjes in je laag zitten. Bak de crackers daarna op 175 graden tot ze helemaal droog en knapperig zijn. In mijn oven duurt dit ongeveer een uur, maar de ene keer duurt het net wat langer dan de andere keer, afhankelijk van hoe nat het mengsel is en hoe dik de laag. Het is even experimenteren dus, maar het kan eigenlijk niet mis gaan. Zijn de crackers nog niet helemaal droog, zet ze dan gewoon nog wat langer in de oven. Als ze helemaal hard en knapperig zijn, laat je ze afkoelen en breek je ze daarna in stukken.