Vegan ijs recept

vegan ijs recept

Met maar slechts 3 ingrediënten is dit homemade vegan ijs recept toch wel erg simpel te maken. Daarnaast is dit Vegan ijs recept ook nog eens gluten vrij, zuivel vrij en suiker vrij (als je het wilt!).

De smaken die hier worden gemaakt zijn vanille, aarbei en chocolade. Bekijk de video voor het recept:

 

Ingrediënten:

  • Kokosmelk (ongezoet) en light kokosmelk
  • Vanille suiker / kokosbloesemsuiker (optioneel)
  • Vanille extract (optioneel)
  • Stevia (optioneel)
  • Meel

 

Het is belangrijk om 2 soorten kokosmelk te gebruiken. Kokosmelk is namelijk vet en je wilt niet teveel vet binnen krijgen ookal zijn het de juiste vetten. Om ook te zorgen dat het juist met elkaar mengt gebruiken we 2 soorten.  Je krijgt dan geen goede structuur wat je normaal gewend bent met ijs.

De volle kokosmelk doe je onderste boven in de koelkast. Doe dit een avondje van te voren. Daarna kan je het blik aan de onderkant open maken. Dit doe je om het vet en het water te scheiden. Je wilt namelijk het water en het vet apart gebruiken. Je hebt namelijk alleen het water nodig in dit recept.  Het vet laat je in het blik. Deze gebruiken we straks.

De light kokosmelk hoeft niet in de koelkast, maar als je dat wilt kan dat uiteraard.  De light kokosmelk doe je in een apart bakje samen met het vet die je zojuist hebt bewaard in het blik.

Voeg nu de vanille, stevia en meel toe. Je kunt nu alles mixen en daarna doe je het in de vriezer voor 3 a 5 uur. Het is slim om dit in de nacht te doen, want dan hoef je niet zo lang te wachten. Het kan namelijk iets langer duren!

Je kunt nu het ijs scheppen voor in een bakje, ijshoorntje of iets anders. Wees creatief!

 

Wat is Vegan?

Vegan komt van Veganisme. Het is een levenswijze waarbij het vermijden van dierlijke producten voorop staat. Veganisten vermijden producten zoals vlees, gelatine, leer, bont en wol. Maar ook zuivel en honing die door de dieren worden gemaakt wordt ook vermeden.

Bron: wikipedia
De meeste mensen zijn ook nog eens gluten- en zuivel intollerant en kunnen heel erg slecht tegen zuivel en gluten. Daarom is het erg belangrijk om zoveel mogelijk zuivel te vermijden. Door het vervangen van kokosmelk vermijd je zuivel al en ben je goed bezig!

 

Ga jij dit ijsje ook maken?

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *