Zoute popcorn

Zoute popcorn maken

Heb je zin om even in de avond op een gezonde manier te snacken? Pak dan de biologische mais en maak daar lekkere zoute popcorn van! Met de overheerlijke keltische zeezout maak je er nog een gezonde snack van!

Kant en klare popcorn, popcorn voor de magnetron en zelfs popcorn dat je in de bioscoop koopt bevat transvetten wat slecht is voor je gezondheid.

Is popcorn gezond?
Popcorn is gepofte maïs. Maïs is zeer rijk aan vezels dat hartstikke goed voor de darmen en de spijsvertering zijn. Daarnaast zitten er in maïs veel antioxidanten in de vorm van polyfenolen. Het enige waar je voornamelijk moet opletten is dat je niet te veel zout binnenkrijt door het eten van popcorn.

Je kan in plaats van gezonde zoute popcorn gezonde zoete popcorn maken door stevia als zoetstof toe te voegen.

 

Gezonde zoute popcorn maken video

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Recept Afdrukken
Gezonde zoute popcorn maken
Zoute popcorn maken
Maaltijd Snacks
Prep Tijd 5
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Snacks
Prep Tijd 5
Porties
Ingrediënten
Zoute popcorn maken
Instructies
  1. Pak een grote pan en zet deze op het vuur
  2. Doe een eetlepel kokosolie in de pan
  3. Zorg dat de pan goed heet wordt
  4. Doe daarna 1 cup mais in de pan en wacht tot de popcorn is ontpopt
  5. Daarna doe je de popcorn in een bak
  6. Je kunt nu 1 eetlepel kokosolie via de au bain marie methode verwarmen (zie video)
  7. Voeg daarna de kokosolie toe aan de popcorn
  8. Strooi de popcorn daarna met de fijne keltische zeezout
  9. Roer alles goed door en eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *