Cryotherapie: Reset je lichaam in 3 minuten bij -110º Cesius met Freezlab.

freezlab cryotherapie

Cryotherapie, de nieuwe hype van 2017? De laatste tijd is Freezlab vaak in het nieuws geweest, terwijl het al eeuwenlang bestaat. Het is eigenlijk super simpel: je lichaam blootstellen aan extreme kou, waardoor je in 3 minuten van heel veel klachten af kan komen en er vitaler, sterker, en vrolijker uit komt.

Hoe werkt Cryotherapie?

Op het moment dat je lichaam wordt blootgesteld aan extreme kou slaan de zenuwuiteinden in je huid alarm waardoor je een signaal krijgt dat je in levensgevaar bent. Je bloed gaat daardoor sneller stromen en je bloedtemperatuur stijgt tot wel 40 graden Celsius. Daardoor krijg je een koortsachtige temperatuur waardoor virussen in je bloed worden bestreden. Hierdoor worden hormonen en enzymen in de bloedbaan in je lichaam gebracht om herstel te bevorderen. Op natuurlijke wijze stimuleert cryotherapie je lichaam tot genezing.

In veel landen wordt cryotherapie al toegepast. In Nederland is dit nog relatief nieuw.

Meer over Freezlab en cryotherapie hoor je in onderstaande video

Wat zijn de voordelen van Cryotherapie?

Hier zijn een aantal voordelen op een rijtje:

  • Gaat ontstekingen en pijn tegen.
  • Vermindert gewricht- en spierklachten van reuma patiënten
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Geeft een energieboost
  • Vermindert depressie
  • Doodt virussen in het bloed
  • Helpt littekens te verminderen of zelfs verwijderen
  • Ideaal voor sporters om sneller te herstellen.
  • Je voelt je helder, wakker en herboren
  • En nog veel en veel meer…

Freezlab review: mijn ervaring (video)

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Vorige week waren wij uitgenodigd door Freezlab om 2 keer een ijskoude sauna te proberen. Ik vond dit een echte uitdaging. Toch moet ik bekennen dat ik aardig nerveus was ondanks al de positieve verhalen die ik op internet had gevonden. Het feit dat je in een cabine komt met -110º Celsius is toch wel erg extreem. Daarbij ben ik ook niet echt blij met kou, dus waarom zou ik dit vrijwillig willen doen?

Wij (mijn vriend en ik) kwamen binnen en werden hartelijk ontvangen. Voordat je überhaupt de cryotherapie gaat doen moet je je eerst registreren en een bloeddrukmeting doen. Bij een bloeddruk van 180/95 mmHg is het namelijk niet toegestaan om de koude cabine in te gaan.

Mijn vriend had helaas een te hoge bloeddruk waardoor ik verplicht was te gaan met iemand anders. Bastiaan (de bedrijfsleider) offerde zich op om samen met mij de cabine in te gaan.

Tijd om mijn lichaam te resetten…

Bij de receptie hebben ze mij gevraagd of ik badkleding en een badjas mee had genomen. Ik had het wel meegenomen, maar als je geen badjas meeneemt kan je daar ook een huren. Voor de cryotherapie kreeg ik sokken met daarbij ook sloffen. In ben naar boven met de trap naar de kleedkamer gegaan, heb me omgekleed, mijn bikini aan gedaan, badjas eroverheen, en sokken en sloffen aan.

Toen ik naar beneden huppelde werd ik toch wel een beetje nerveus, omdat ik niet wist wat ik moest verwachten. Alles werd duidelijk uitgelegd. Daarna kreeg ik nog wat handschoenen en oorwarmers aan en kon ik nadat ik mijn badjas had uitgedaan samen met Bastiaan de cryotherapie cabine binnen gaan.

Je werd eerst in een cabine geplaatst van -60 graden en na 20 seconden kan je door naar de -110 graden cabine. Daar verbleef je twee minuten en 40 seconden. Een lekkere dance muziek hield mij van mijn concentratie af waardoor de tijd wel sneller leek te gaan. Na 2 minuten begon ik de kou wel erg te voelen. Gelukkig wist Bastiaan mij te entertainen waardoor ik erg had genoten!

 

Bekijk de Freezlab video

 

Er werd om de 30 seconden vermeld op welke tijd we zaten waardoor je daarop kon focussen. Na 3 minuten zijn we via de -60 graden cabine uit de koude cabines gegaan.

Om te kijken of mijn lichaam op de juiste temperatuur was werd er nog een extra meting gedaan. Mijn lichaam had een temperatuur van 5 graden gehaald waaruit bleek dat ik weer snel was opgewarmd.

Na de cryotherapie gingen we op de trampoline springen om wat warmer te worden en ons lymfesteltsel te verbeteren.

Freezlab review: mijn mening

Eigenlijk heb ik de voordelen niet direct gevoeld. Maar toen ik thuis was gekomen heb ik geen spierpijn meer gehad Ik heb altijd last van een stijve nek en schouders, ben heel vaak naar de fysiotherapeuten, acupuncturisten en masseurs gegaan en niks heeft echt op de lange termijn geholpen. Het was heel opmerkelijk dat mijn nek en schouderpijn compleet waren verdwenen. Daarbij sliep ik ook nog eens als een roos. Ik moet dus zeggen dat ik echt wel voordelen heb gevoeld, alleen niet direct na de behandeling.

Bastiaan vertelde mij dat cryotherapie echt effect heeft als je vaker toepast. Het beste is om het elke dag te gaan. Maar zelfs na 3x de behandeling te hebben voltooid merk je al resultaat. Reuma patiënten kunnen van veel klachten af komen met deze whole body cryo therapie. Sporters hebben hier voor en na hun training heel veel baat bij. En mensen die aan depressie lijden kunnen hier ook veel baat bij hebben. Maar deze cryotherapie heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.

 Freezlab Sauna Amsterdam West

Ben je benieuwd naar Freezlab en wil je het ook een keer proberen?
Adresgegevens: olympisch stadion 36 in amsterdam

www.freezlab.nl

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *