Hoe weet je welke bloedgroep je hebt?

Hoe weet je welke bloedgroep je hebt?

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld dat je weet welke bloedgroep je hebt. De praktijk is echter wel degelijk anders. Ontelbaar veel mensen hebben namelijk geen flauw idee welke bloedgroep zij hebben. De eerlijkheid gebiedt hierbij overigens te zeggen dat dit voor veel mensen ook totaal niet belangrijk is om te weten. Begrijpelijk, maar toch kan het geen kwaad als je weet welke bloedgroep je hebt.

Er zou je namelijk in het leven van alledag zomaar iets kunnen overkomen. En stel nu eens dat dit “zomaar iets” tot gevolg heeft dat ze jou bloed moeten toedienen? Dan is het prettig als je weet wat jouw bloedgroep is. Maar hoe weet je welke bloedgroep je hebt? Wat dit betreft heb je verschillende mogelijkheden om antwoord te krijgen op de vraag die luidt: “hoe weet je welke bloedgroep je hebt?

Medische gegevens

Misschien ben je iemand die al het nodige achter de rug heeft qua gezondheid. Misschien ben je al eens geopereerd of is er al eens bloed bij je afgenomen. Met name dit laatste gebeurt relatief snel bij bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten of bij klachten die niet direct toe te wijzen zijn aan iets specifieks. In jouw medische dossier staat vast en zeker vermeld welke bloedgroep je hebt. Steeds vaker heb je zelf direct toegang tot (een gedeelte van) jouw medische dossier. In het geval jij dit ook hebt is het antwoord op de vraag “hoe weet je welke bloedgroep je hebt?” vrij simpel. Dit is dan namelijk een kwestie van inloggen in jouw account bij de huisarts of het ziekenhuis en voilà…..je weet welke bloedgroep je hebt. Uiteraard kun je wat dit betreft ook even schakelen met jouw huisarts of diens assistente.

Doe het lekker zelf!

Nadeel van het opvragen van medische gegevens is dat dit vaak toch enige rompslomp met zich meebrengt. Voor het inloggen in jouw account bij de huisarts heb je vaak jouw DiGiD code nodig. En deze moet je maar net weten en dat is lang niet altijd het geval. Als je jouw huisarts belt met de vraag wat jouw bloedgroep is kan dit vragen oproepen waar je helemaal niet op zit te wachten. Het antwoord op de vraag “hoe weet je welke bloedgroep je hebt?” ga je gewoon zelf geven. Niks moeilijk gedoe met wachtwoorden en gebruikersnamen, geen vervelende vragen, maar gewoon een simpele test die je online koopt. Deze heb je de volgende dag al in huis en in no time hoort de vraag “hoe weet je welke bloedgroep je hebt?” tot het verleden. Bij deze bloedgroep test wordt een duidelijke gebruiksaanwijzing meegeleverd, waardoor deze test door iedereen uit te voeren is.

Wij zeggen: doen! Want dit is niet alleen handig om te weten als jou iets overkomt, maar als je jouw bloedgroep weet, dan kun je ook een start maken met het bloedgroepdieet. Dit dieet is een goede stap op weg naar een gezond leven. En zeg nu eens eerlijk….dat wil jij toch ook?

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *