7 super vetverbranders die je helpen bij het afvallen!

vetverbranders die je buik laten krimpen

Afvallen is vaak een langzaam en vooral ook een moeizaam proces. Maar wist je dat er ook een manier is om af te vallen die veel minder moeite kost? En wist je dat deze manier ook nog eens direct resultaat oplevert? Wij nemen je mee in de wereld van de natuurlijke vetverbranders. Deze natuurlijke vetverbranders zijn niet alleen super gezond, maar zorgen ook voor een snellere stofwisseling. En als je dan ook nog eens weet dat deze vetverbranders je meer energie geven, dan wil je nu natuurlijk direct weten over welke vetverbranders we het hebben. Probeer dagelijks zoveel mogelijk van deze “vetverbrandende middelen” en je zal het verschil al snel merken!

7 vetverbranders die je buik laten krimpen!

1. KokosolieExtra virgin kokosolie

Kokosolie zorgt ervoor dat zogenaamde nutriënten beter in je lichaam worden opgenomen. Daarnaast bevordert kokosolie de stofwisseling. Extra virgin kokosolie geeft je energie en zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je minder snel trek. Met name in de sportwereld is het algemeen bekend dat het lichaam eerst koolhydraten verbrand, daarna vetten en als laatste pas eiwitten. Eiwitten worden door veel mensen minder goed verbrand dan vetten. De vetten in kokosolie worden vaak sneller verbrand dan koolhydraten. Hierdoor is kokosolie één van die ideale natuurlijke vetverbranders en een uitstekende vervanger van andere soorten olie.

Verder is kokosolie heel gezond voor met name de schildklier. Een langzaam werkende schildklier is naar alle waarschijnlijkheid één van de belangrijkste oorzaken van obesitas bij vrouwen. Kokosolie helpt jou bij het afvallen en het is zeker de moeite waard om dit product te gaan gebruiken. Wil je meer informatie over kokosolie? In het kokosolie artikel vindt je een uitgebreid artikel over dit product.

2. Witte theewitte thee

Groene thee is een erg populaire en veel gedronken soort thee. Het wordt vaak aangeraden om groene thee te drinken als je wilt afvallen. Witte thee gebruiken om af te vallen is echter nog veel beter. Dit komt door de antioxidanten en antibacteriële ingrediënten in witte thee.

Groene theesoorten, als bijvoorbeeld Gyokuro, bevatten drie keer zoveel antioxidanten als witte thee. Deze thee is echter behoorlijk aan de prijs. Zo betaal je voor deze groene theesoort bij Simon Levelt €17,50 per 100 gram. Hier kun je dan ongeveer 40 tot 50 kopjes thee van zetten.

Witte thee is de betaalbare vetverbrander, want voor slechts €2,50 koop je 20 zakjes witte thee….en nog biologisch ook. Om je stofwisseling een flinke boost te geven raden we je aan om drie kopjes witte thee op een dag te drinken.

3. Gember

Gember is uitermate geschikt voor het verbeteren van je stoelgang. Het zorgt ervoor dat je meer speeksel aanmaakt en dit zorgt er op zijn beurt weer voor een betere vertering van voedingsstoffen. Verder zijn een bijdrage aan een goede bloedcirculatie en ontgiften van je lichaam kwaliteiten die aan gember mogen worden toegeschreven.gember

Gember bevat antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen uitschakelen. Vrije radicalen zijn moleculen en atomen die het immuunsysteem aanmaakt om bacteriën en virussen te doden. Deze ontstaan tijdens de stofwisseling. Een overschot aan vrije radicalen veroorzaakt schade aan de cellen. Hierdoor kunnen er kankercellen ontstaan. Je begrijpt dan ook vast het belang van een goede en vlotte spijsvertering en dat het belangrijk is dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt.

Je kunt gember toevoegen aan warme maaltijden. Dit doe je niet alleen voor de smaak, maar ook voor een makkelijkere (lees: betere) spijsvertering. Gember thee is ook super gezond en is ook nog eens heel goedkoop. Als je een klein stukje gember in veel kleinere stukjes snijdt en hier heet water aan toevoegt, dan heb je al gemberthee. Als je dit niet zo lekker vindt, begin met het toevoegen van gember aan je thee. Je zult zien dat je langzamerhand gember lekkerder begin te vinden. En nu je alle gezonde eigenschappen van deze vetverbranders kent, dan wordt gember natuurlijk sowieso al een stuk lekkerder voor je!

4. Zwarte peper

Zwarte peper is heel gezond, iets wat maar weinig mensen weten. Je kunt er ook nog eens “veel” van hebben en hiermee is dit één van die natuurlijke vetverbranders die kan rekenen op een behoorlijke populariteit. Zwarte peper geeft namelijk niet alleen smaak aan gerechten, maar zorgt tevens voor een super snelle verbranding. In de Ayurvedische geneeskunde wordt peper heel vaak gebruikt waarbij er niet bepaald zuinig qua hoeveelheid mee wordt omgesprongen. Andere eigenschappen van peper zijn:zwarte peper

  • Antibacteriële werking
  • Ontstekingsremmende werking
  • Draagt bij aan de bescherming van de maag
  • Draagt bij aan de afbraak van vetcellen
  • Draagt bij aan een goede en vlotte spijsvertering
  • Helpt tegen diarree, koliek en constipatie

Alweer één van die vetverbranders dus die van vele markten thuis is!

5. Citroencitroen

Water met citroensap helpt bij het afvallen. Citroensap helpt het verwijderen van toxinen uit je lichaam. Ook geeft het je lichaam een energy boost en verwijdert het afvalstoffen uit je dikke darm. Om je lichaam te ontgiften gebruik je warm water met citroen.

Citroen is één van die vetverbranders pur sang en bevat, in tegenstelling tot andere soorten fruit, geen calorieën. Het is ook nog eens rijk aan vitamine C, een antioxidant dat helpt bij het afvallen. Door regelmatig water met citroen te drinken val je sneller af. Tot slot zorgt citroen ervoor dat je niet snel trek hebt in eten en dat is wel zo prettig als je af wil vallen.

6. Chili peperchili peper

Chilipeper bevat capsaïcine. Dit is een stof die de productie van warmte bevordert bij bruine vetcellen. Hierdoor wordt je lichaam als het ware aangezet om de opgeslagen energie in witte vetcellen te verbranden. Het gevolg is dat je afvalt. Zolang je deze vetverbrander met mate gebruikt is het gezond (stimulerende werking).

Enige voorzichtigheid is geboden, omdat chilipeper nadelige effecten kan hebben voor mensen met bepaalde chronische ziekten. Zo dienen mensen die lijden aan zogenaamde gastro-intestinale ziekten chilipepers links te laten liggen.

7. Ananasananas

Het eten van ananas versnelt de spijsvertering. Neem maar eens een kwartiertje voor je gaat eten een stukje van deze natuurlijke vetverbranders. Je zal merken dat je stofwisseling , ook wel metabolisme genoemd, hier een enorme boost van krijgt. Fruit dien je te eten met een lege maag. Vermijd fruit altijd na het eten, want dit ligt namelijk zwaar op je maag. Fruit zorgt er ook voor dat het verteringsproces minder efficiënt en soepel verloopt. Het verteren van fruit duur meestal ongeveer 10 minuten. Voor soorten als meloen en banaan gaat dit niet op, want zij hebben meer tijd nodig om verteerd te worden.

In ananas zit bromelaïne, wat een enzym is dat helpt bij de vertering. Deze bromelaïne heeft ook nog eens een ontstekingsremmend effect. De beste werking van ananas verkrijg je door deze niet te combineren met andere soorten fruit of voedingsmiddelen.

 

Ik hoop dat je iets aan dit artikel over natuurlijke vetverbranders hebt gehad.

Misschien gebruik jij er al wel een aantal. Hoe dan ook, wij zijn altijd benieuwd naar jouw ervaringen.

Laat het ons dan ook gerust weten door een reactie achter te laten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *