Smaakvol Wassenaar 2015

smaakvol wassenaar

Natuurlijk kon het dagje uit naar smaakvol Wassenaar niet ontbreken! Ik moet wel toegeven dat niet alles even gezond was, maar je moet daarin natuurlijk zelf je eigen keuzes maken. Het leuke aan Smaakvol Wassenaar is dat je allerlei hapjes kon proeven en kon kijken wat jij lekker vindt. Daarnaast is een leuk dagje uit waar culinair samengaat met feesten, muziek, live optredens samen met vrienden en / of familie! Wij vonden dit wel een artikel waard en hebben daarom hierover een blogbericht geschreven. Mocht je het interessant vinden lees dan gerust verder.

Wat is Smaakvol Wassenaar?

Laten we maar eerst beginnen wat smaakvol Wassenaar is.  Het evenement is dit jaar op 5, 6, 7 juni en vind plaats op het landgoed de Paauw, raadhuislaand 22 in Wassenaar. Het bevindt zich bij de Gemeente Wassenaar dicht bij een groot park. Je kunt daar komen door op de Rijkstraatweg te rijden en daar de laatste ingang te nemen (vanuit Den Haag) net voordat je Wassenaar in rijdt.

Het evenement is voor iedereen die een hapje en drankje wil proeven en meer wilt weten over de restaurants van Wassenaar en Voorschoten. Ze geven je informatie over wat zij verkopen en wat ze aanbieden.

Op vrijdag begonnen ze met een vrijdagmiddagborrel en openingsreceptie. Ook werd er een proost gedaan op alle sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

We hebben een aantal foto’s gemaakt en gebundeld in een fotoalbum voor een sfeerimpressie 🙂

 

Restaurants in Wassenaar en Voorschoten

Er waren 11 restaurants waar je een hapje kon proeven. Om een eten te kopen werd er betaald met muntjes. Voordat je het evenement binnen kwam was er een mogelijkheid om muntjes te betalen.

 

Hierbij een overzicht van alle 11 aanwezige restaurants:

 • Bijhorst
 • Broeders
 • De wassenaarsche viswinkel
 • Eleni
 • Herberg ‘t Hoekje
 • Host Catering
 • Schulpwei
 • Warung Asia
 • Luciano
 • De gezonde bar
 • En overige ?

Naast dat je eten kon proeven waren er ook overal tafeltjes en tentjes neergezet, zodat mensen hier konden zitten om een drankje te doen en gerechten te proeven. Je was uitgenodigt om meer mensen mee tenemen, zodat er meer mensen buiten Wassenaar hiervan konden genieten.

 

 

Smaakvol Wassenaar was ook voor kinderen

Niet alleen volwassenen hadden het naar hun zin, kinderen hadden ook dolle pret! Ze hadden een luchtkussen neergezet, kinderen konden zich schminken en een suikerspin laten maken. Tevens stond er ook nog een klein jongetje zelf ijs te scheppen voor Luciano!

 

Parkeren en route Smaakvol Wassenaar

Omdat ik dichtbij woon ben ik lekker op de fiets gegaan samen met mijn vriend.  Je kunt je fiets heel goed stallen. Daarnaast was er ook genoeg plek om je auto daar kwijt te kunnen. Ze hadden hier goed rekening mee gehouden. Mocht je volgende keer met de bus willen gaan dan heb je ook mazzel. De loopafstand van de bushalte naar Smaakvol Wassenaar is tussen de 5  a 10 minuten.

 

(Dit is de kaart van Google Maps) – Routebeschrijving Smaakvol Wassenaar

 

 

Ik vond Smaakvol Wassenaar aardig geslaagd! We hadden gelukkig mooi weer op zaterdag . Op vrijdag was er helaas veel regen en onweer. Ondanks alles is het zeker de moeite waard om even naar toe te gaan. Het is tenslotte gratis, mits je natuurlijk een drankje of een hapje gaat nemen

Zie ik je ook volgend jaar op Smaakvol Wassenaar?

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *