Piccalilly – paleo

Piccalilly paleo

Piccalilly in de supermarkt bevat schadelijke E-nummers en toegevoegde suikers en andere toevoegingen die je niet binnen wilt krijgen. Probeer daarom de self made piccalilly die 100% natuurlijk is.

Deze saus is laag in calorieën en overal voor bij te gebruiken. Piccalilly is heerlijk voor bij het avondeten, op een rijstwafel en voor bij de salades.

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 40 gram dadels
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 theelepels kurkuma
  • 6 theelepels mosterdpoeder
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 200 gram broccoli
  • 250 gram winterwortel
  • 200 gram zure augurken (geen zoet-zure vanwege de toegevoegde suiker)
  • 250 ml biologische witte wijnazijn

Instructies voor de piccalilly

  1. Snijd de bloemkool in roosjes, kook deze in 8 minuten gaar en giet af.
  2. Snijd de ui, broccoli, worteltjes en paprika in zeer fijne blokjes.
  3. Breng de azijn met de klein gesneden groenten aan de kook en laat 5 minuten koken met het deksel op de pan.
  4. Snijd de augurken in fijne blokjes.
  5. Voeg in de keukenmachine de bloemkool, olijfolie, dadels, zout, peper, gemberpoeder, kerriepoeder, kurkuma en mosterdpoeder samen en mix het geheel tot een gladde massa.
  6. Neem een grote mengkom en doe hierin de bloemkoolmix, de augurken en de gekookte groenten (inclusief de azijn waarin ze gekookt zijn). Meng het geheel goed door.
  7. Gebruik weckpotten of lege jampotten om de piccalilly in te bewaren. Maak de potten goed schoon met heet water en soda. Bij voorkeur de potten en deksels daarna nog even uitkoken en op zijn kop op een schone theedoek zetten.
  8. Verdeel de piccalilly over de potten en sluit af met het deksel. Bewaar de potten twee weken op een koele en donkere plaats om de smaken goed in te laten trekken. Als je de potten goed hebt schoongemaakt, is de piccalilly in een ongeopende pot een half jaar tot langer houdbaar. Als je een pot hebt opengemaakt kan je deze het beste in de koelkast bewaren en binnen 2 weken opmaken.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *