Vegfest 2015

vegfest 2015

Op 1 november 2015 waren wij aanwezig bij het Vegfest in de Jaarbeurs in Utrecht samen met nog meer dan tweeduizend andere mensen. Voor degene die het niet weten is het Vegfest een Vegan evenement dat jaarlijks in verschillende landen wordt georganiseerd waarbij kookdemonstraties en lezingen worden gegeven en tevens allerlei Vegan producten kan aanschaffen. Op deze dag stond alles in teken van een Vegan lifestyle! Zelf ben ik geen veganist, maar ik vond het zelf wel heel erg interessant om mee te maken. Door juist meer te weten te komen van de voordelen van Vegan zijn heb ik besloten toch iets minder vlees te eten!

Wat is Vegan?

Vegan mensen maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Een veganist eet geen vis en vlees, maar ook geen zuivelproducten of andere producten waar dierlijke ingrediënten in zitten.

VEGFEST 2015 (VIDEO)

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Deze dag was ook om vegan hapjes te proberen. Naast het eten kon je ook schoonmaakmidddelen, kleding en boeken kopen. Er waren ook stichtingen waar je bij lid kon worden.

Vegan eten lijkt een beetje eentonig, maar op die dag is het integendeel bewezen. Je kunt met vegan juist veel meer kanten op.  Je leert daarnaast ook gevarieerd te eten en de juiste keuzes te maken. Bekijk bovenstaande video voor meer inspiratie 😉

vegfest gezonde voeding

Kookdemonstraties

Het leukste van allemaal waren de kookdemonstraties. Hier werden de lekkerste hapjes klaar gemaakt en deze kon je dan proeven. Zo had Jantien van der Meer van de Gewilde Keuken heerlijke hapjes gemaakt die zelf in haar eigen bedrijf ook klaar maakte. Wij waren ook aanwezig bij Veganity Foods die de lekkerste Vegan burgers en pannenkoeken maakte.

vegfest kookdemonstratie

Lezingen

Naast de kookdemonstraties was er ook gelegenheid om naar informatieve lezingen te gaan. Helaas waren er 2 congreszalen waardoor je moest kiezen naar welke je wilde aangezien de lezingen allemaal op dezelfde tijd waren.

Wij haddden gekozen om naar Suzanne Poot te gaan en zij vertelde veel informatie over Tarwegras en Superfoods. Suzanne Poot is de auteur van het boek ” Rauw, naakt en Gezond” en heeft in America de opleiding Hippocrates Health Institue gedaan waarmee ze haar zelf heeft genezen.

Ze was jarenlang niet fit, had veel klachten en had last van haar darmen en hoofdpijn. Dit was ook de reden waarom ze het roer om heeft gegooid en drastische maatregelen heeft genomen. Nu is ze zo enthousiast van dit programma waardoor ze nu alleen maar rauw, plantaardige voeding eet. Suzanne heeft nu een hele andere kijk op voeding en natuurlijk leven, ziektes en gezondheid en helpt andere mensen daar ook bij.

 

Programmaschema

12.00 Vegan church
13.00 Congres Sea First Foundation
14.00 Floris van den Berg en Remco Stunnenberg
15.00 Robert Molenaar
16.00 Suzanne Poot
17.00 Congres Sea First Foundation
18.15 Eetzaal

Muziek

Er was ook een podium met live muziek. Zo kon je lekker de heupjes losmaken en lekker op de dansvloer dansen.

Programmaschema

11.30 DeeJay Cor Sangersvegfest muziek

14.30 Hugo van Dijken
15.15 DeeJay Cor Sangers
15.45 Note to Amy
16.30 DeeJay Cor Sangers
17.00 CeJaY music
17.30 DeeJaY Cor Sangers
17.45 Karin Nagi
18.15 DeeJay Cor Sangers
19.00 Uitreiking Vegan Awards Nederlandse Vereniging voor Veganisme
19.30 Music for Actions
20.30 DeeJay Cor Sangers

De kosten van Vegfest waren 10 euro. Dit was zeker de moeite waard om mee te maken. Het evenement was van 11:30 uur t/m 21:00 uur . We zijn ook nog van het begin t/m het einde gebleven aangezien er zoveel te doen was!

Mijn mening: ik zou zeggen ga er volgend jaar ook eens naar toe, want je gaat zoveel leren! Dit is de 10 euro zeker de moeite waard!

Moeten we misschien iets minder vlees eten? [VIDEO]

Ik heb hier nog een interessante video van Lubach zijn aflevering. Hierin behandeld hij het onderwerp: moeten we misschien iets minder vlees eten? Bekijk de video hieronder door op de play button te klikken.

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

Nu ben ik heel benieuwd of jij na het lezen van dit artikel ook hebt besloten om iets minder vlees te eten of helemaal te stoppen met vlees eten? Laat het me weten hieronder in de reacties!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *