TTIP demonstratie Amsterdam 10-10-2015

tipp demonstratie amsterdam 10 oktober 2015

Meer dan 10.000 mensen waren aanwezig om te demonstreren tegen het TTIP-handelsverdrag tussen Europa en de VS. Gezondheidsgoeroe was aanwezig bij TTIP demonstratie in Amsterdam op 10-10-2015.

Het doel van deze demonstratie is om mensen bewuster te maken van wat er op het spel staat als we een grote vrijhandel willen met Amerika. Wij willen je graag door middel van deze video duidelijker maken wat de gevolgen zullen zijn als het Europees Parlement akkoord gaat met dit verdrag.

VIDEO: TTIP DEMONSTRATIE IN AMSTERDAM:

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Wat is TTIP?

TIPP betekent Transatlantic Trade and Investment Partnership, in het Nederlands Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag. Dit handelsverdrag zou het importeren en exporteren tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie voor bedrijven makkelijker maken waardoor grote multinationals vrijhandel krijgen om hun omstreden producten naar Europa te halen. Overheden en grote bedrijven zijn voorstaanders van dit verdrag.

Het ergste aan dit handelsverdrag is dat de Europese regels voor voedsel, veiligheid en milieu ongeldig zouden worden verklaard. Zo worden in de VS producten gebruikt ten nadeel van onze gezondheid dat tot dusver in de Europese Unie verboden zijn.

In de VS mogen bedrijven bijvoorbeeld kippenvlees in chloor dompelen, gebromeerde plantaardige olie in frisdrank doen, en een soort kunststof in brood (Azodicarbonamide, ADA) die de flexibiliteit ervan langer behoudt en dat hier zelfs in yoga maten verboden is.

Dit verdrag zou zeer nadelige invloed hebben op ons voedsel, milieu, dierenwelzijn en voornamelijk onze gezondheid. We hopen veel mensen hier bewust van te maken.

 

REFERENDUM OVER TTIP

Foodwatch is de oprichter voor het platform TTIP referendum en is een petitie gestart om een referendum te eisen indien TTIP en CETA niet van tafel gaan.

Wij burgers mogen namelijk niet machteloos staan en kunnen deze soort zaken blokkeren. Er zullen nieuwe wetten moeten komen om ons te beschermen. Vooral juist tegen TTIP en CETA.

Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te tekenen, want met zijn allen staan we echt pas sterk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *