Gezonde afvallen tips

Wil je kilo’s afvallen? En weer dat mooie maatje krijgen? Bekijk onze gezond afvallen tips die je weer slanker maken zonder dat je daar een honger gevoel aan overhoudt!

Gezond afvallen kan je het beste doen door gezonder te eten, meer te bewegen en voor genoeg ontspanning zorgen. In gezondheidsgoeroe geven we jou allerlei handige tips om snel af te vallen.

Levensstijl veranderen vs een dieet volgen

Afvallen doe je niet door middel van crash diëten. Dit is niet gezond en kan je daarna last krijgen van de jojo effect waardoor je nog meer verder van huis bent. Om af te vallen moet je een manier vinden dat haalbaar is en dat je altijd kan blijven doen.

Gezond afvallen doe je door middel van het veranderen van je levensstijl en niet door middel van het volgen van diëten. Diëten kan je niet lang volhouden, daarom is een nieuwe levensstijl een must, iets dat je je hele leven kunt volhouden.

Meten is weten

Met meten kan je doelen stellen. In gezondheidsgoeroe zijn er verschillende tools beschikbaar om te meten.

Weet je niet of je te zwaar bent? Bereken dan je BMI met de BMI calculator. De BMI is bedoeld voor gemiddelde mensen, niet voor gespierde mensen. Spier is namelijk veel zwaarder dan vet waardoor als je de BMI van een gespierd persoon berekent zit je gauw bij overgewicht.

Bereken je vetpercentage door middel van een 7-punts huidplooimeter calculator. Voor onze 7-punts vetpercentage calculator maken we gebruik van de vetpercentage formule van Jackson-Pollock. Dit is een van de meest nauwkeurige manieren om het vetpercentage te meten!

 

 

10 juli 2018
heupomtrek meting

Heupomtrek meting en taille heupomtrek verhouding

Heupomtrek meting, hoe doe je dat precies? In dit artikel leer je wat je precies moet doen om een goede heupomtrek meting te verrichten. Weet je […]
3 juli 2018
Motivatie tips voor afvallen

Motivatie tips voor afvallen

Dit zijn de beste  5  motivatie tips voor afvallen. Gebrek aan motivatie is vaak de oorzaak waarom mensen niet kunnen afvallen. De meeste mensen hebben veel […]
15 juni 2015
6 tips voor gezond afvallen

6 tips voor gezond afvallen

Jaarlijks doen veel mensen weer diverse pogingen om gezond afvallen door te zetten.  De verleiding ligt op de loer om dan een crashdieet te beginnen, om […]
25 maart 2015
vetverbranders die je buik laten krimpen

7 super vetverbranders die je helpen bij het afvallen!

Afvallen is vaak een langzaam en vooral ook een moeizaam proces. Maar wist je dat er ook een manier is om af te vallen die veel […]