10 redenen om elke dag groene smoothies te drinken

groene smoothies

Om je dagelijkse portie groenten en fruit binnen te krijgen hebben ze smoothies bedacht. Maar er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom een goede groene smoothie goed voor je is. Daarom heb ik voor jou 10 redenen opgeschreven om elke dag groene smoothies te drinken.

Basis regel groene smoothies

Een groene smoothie bestaat uit water (vloeistof), verse groenten en vers fruit. Uiteraard kan je variëren door water te vervangen met kokoswater, amandelmelk (of andere soorten melk -> geen koemelk!) etc. Voor groenten kan je heel veel verschillende soorten bladgroenten gebruiken, zoals bloemkool, brocolli, spinazie, sla, andijvie etc.

Voor fruit kan je talloze variaties bedenken. Let er wel op dat je het fruit beperkt tot 2 stuks fruit. Fruit is en blijft fructose / glucose en dat is suiker! En suiker wil je zo veel mogelijk beperken.

groene smoothie recept

Hoe maak je een groene smoothie?

 1. Stap 1: vloeistof
  Doe water in blender
 2. Stap 2: groenten
  Voeg 2 handjes spinazie toe
 3. Stap 3: fruit
  Voeg 1 of 2 stuks fruit toe
 4. Stap 4: drinken maar!
  Je smoothie is klaar om te drinken

 

 

10 redenen om elke dag groene smoothies te drinken

 1. 1. Het is makkelijk
  Een groene smoothie maken is zo makkelijk dat iedereen dat kan doen.
  Je hebt er alleen maar een blender voor nodig en wat basis ingrediënten. Je doet wat groenten en fruit en water in de blender, je doet de blender aan en je hebt je smoothie! Hoe simpel is dat?
 2. Het is lekker
  Het voordeel van een smoothie is dat je het zelf kunt samenstellen om te bepalen hoe lekker je het wilt hebben. Je hebt tegenwoordig zoveel keus dat het zo makkelijk is om een lekkere smoothie te maken!
 3. Je krijgt genoeg eiwitten binnen (aminozuren)
  Bladgroenten zitten vol met aminozuren en zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn aminozuren (eiwitten) heel erg belangrijk voor het lichaam. Het zijn namelijk de bouwstenen van je lichaam. Het zorgt namelijk voor het herstel van beschadigde cellen. Door voldoende eiwitten binnen te krijgen krijg je ook een verzadigd gevoel en dus minder trek in andere dingen.
 4. Je wordt energieker
  Wie wilt er nu niet energie over de gehele dag zijn? In fruit zitten koolhydraten en door de koolhydraten die je uit het fruit haalt krijg je meer energie. Als je meer energie krijgt ga je ook meer bewegen waardoor je dus vet kwijt zult raken. Laat dat bakje koffie voortaan maar staan!
 5. Goed om af te vallen en vet te verbranden
  Smoothies geven je een verzadigd gevoel waardoor je minder honger zult krijgen. Je zult minder behoefte krijgen in snacks en snoepen etc.
 6. Dagelijkse portie groenten
  Om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen is een smoothie de ideale manier om dit voor elkaar te krijgen. De meningen zijn nogal verdeeld hoeveel groenten je binnen hoort te krijgen. Volgens het voedingscentrum is dat 200 gram groenten maar andere bronnen zeggen weer 5 porties per dag. Hoewel ik het voedingscentrum niet echt serieus neem vond ik het wel waardevol om dit stukje erin te voegen.
 7. Verlaagt de bloedsuikerspiegel
  Door meer groenten in je smoothie te doen dan fruit zorg je er al voor dat je bloedsuikerspiegel verlaagt wordt. Pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel zorgen voor uitputting van de alvleesklier en de lever. Het is sowieso goed minder suiker te eten, maar daar komen we later nog op terug.
 8. Je kunt heel veel groenten combineren
  Voor veel mensen is het best moeilijk om veel verschillende groenten binnen te krijgen. Door het drinken van een groene smoothie is dit verleden tijd. Je kunt zoveel verschillende groenten gebruiken, zoals: andijvie, spinazie, bloemkool, sla, courgette, rode kool, komkommer, spitskool, pompoen en nog veel en veel meer!. Let wel goed op welke je gebruikt want de ene is bitter, de andere dikker in structuur en de andere weer meer waterig. Door een beetje te experimenteren kom je al een heel eind.
 9. Leer groenten te eten
  Ook al houd je niet van groenten, je krijgt het nu toch binnen! Het mooie van de smoothies is dat het fruit de smaak overheerst. Je proeft de groenten dus nauwelijks terug! Zo krijg je toch je dagelijkse portie groenten binnen!
 10. Helpt tegen spijsverteringsproblemen
  Wanneer je last hebt van spijsverteringsproblemen dan is het zeker aan te raden om dagelijks een groene smoothie te drinken. Smoothies zorgen voor een goede spijsvertering en bevorderen de stoelgang. Zorg goed voor je darmen, want je darmen verwijderen de afvalstoffen.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te bedenken om een groene smoothie te drinken. We hebben een tipje van de sluier gegeven!

Dit waren de 10 redenen om elke dag smoothies te drinken. Ik hoop dat je hier wat uit hebt kunnen halen. Genoeg reden om elke dag een groene smoothie te drinken niet?

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Yvonne van weijjen schreef:

  Mooie website claudia.
  Ik ben inmiddels 12 kilo kwijt.
  Mijn huid daarentegen heeft een klap gehad. Ook in mijn gezicht.
  Weet je daar iets op om het weer veerkrachtig en minder rimpelig te krijgen. Colkageen drinken helpt ook niet is kwsts zag op tv. Hoor van je groetjes xxx

  • Claudia Bosscher schreef:

   Je kunt een havermout masker gebruiken! Dat blijkt goed te werken. Ook het drinken van voldoende water zal je huid beter maken. Het blijkt ook dat het eten van vlees en vis je lichaam laat verzuren. Wellicht is het een idee om daar in te minderen. Het is heel moeilijk om te zeggen hoe deze symptonen komen aangezien ik het hele verhaal niet ken. Maar deze 2 stappen zullen je al een stapje dichterbij gaan brengen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *