Pesticiden van groenten en fruit wassen

pesticiden groenten fruit wassen

Veel groenten en fruit wordt tegenwoordig bespoten met pesticiden. Pesticiden zijn stoffen die ervoor zorgen dat groenten en fruit minder snel bederft. Dit is ook de reden waarom het veel wordt gebruikt op groenten en fruit. Pesticiden zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het wassen van groenten en fruit zeker een must voor je gezondheid. Helaas wordt dit onderdeel vaak vergeten. In dit artikel ga ik je korte tips geven hoe je in weinig tijd zelf je eigen groenten en fruit vrij kan maken van pesticiden.

Pesticiden van groenten en fruit wassen video

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

 

(Voor meer informatie over de kangen water, neem contact met mij op)

Pesticiden zijn schadelijk voor de gezondheid

Voordat we overgaan naar het wassen van de groenten en fruit wil ik het eerst met je hebben over waarom de pesticiden nu schadelijk zijn voor je gezondheid. In Nederland wordt er 2x zoveel pesticiden gebruikt dan in andere Europese landen.

Op veel groenten zitten maar liefst 50 verschillende pesticiden. De zeikte van alzheimer, kanker, astma en de verstoring van het immuunsysteem worden gerelateerd aan pesticiden.  Je kunt dus wel stellen dat deze zware gifstoffen niet goed zijn voor de gezondheid en of onmiddelijk vermeden moeten worden of goed van de groenten en fruit moeten worden afgewassen.

 

Groenten en fruit wassen met Appelciderazijn

Biologische appelciderazijn is een drinkbare azijn die betaalbaar is voor iedereen. Je kunt het tegenwoordig overal kopen, dus ook in de supermarkt.appelciderazijn

  • Pak een bak met gefilterd water
  • Doe daar een beetje appelciderazijn in
    verhouding is 1:3 (liefst de biologische appelciderazijn)
  • Scrub de groenten en fruit goed
  • Laat het 10 minuten intrekken
  • Was het daarna weer af met gefilterd water
  • Je bent nu vrij van de pesticiden!

 

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je groenten en fruit naar appelciderazijn gaat smaken, want de appelciderazijn wordt naderhand goed weggespoeld.

Groenten en fruit wassen met Baking soda

Baking soda kost naast de biologische appelciderazijn ook niet veel geld.
Je kunt denken aan zo’n 1,50 euro.  Het merk wat wij gebruiken is arm & hammer. Dit kan je bij veel toko’s vinden.baking soda - arm en hammer

Naast dat appelciderazijn goed is om je groenten en fruit mee te wassen is baking soda ook een krachtig product. Het heeft eigenlijk dezelfde werking.  Je hebt 2 eetlepels baking soda nodig om je groenten en fruit grondig mee te wassen. Je kunt het daarna ook 10 minuten laten staan en grondig afspoelen.

Tip: baking soda kan ook ingezet worden als schoonmaakmiddel.

 

Biologische groenten en fruit

Wanneer je echt zeker wilt zijn dat je groenten en fruit neemt zonder pesticiden dan is biologisch groenten en fruit zeker te overwegen! Voor mensen die net iets meer te besteden hebben is dit zeker je gezondheid waard! Bij biologische groenten en fruit spuiten ze geen pesticiden en ben je ervan verzekerd dat gezonder leeft.

Veel reformzaken zoals ekoplaza verkopen vers biologische groenten en fruit. Veel mensen vinden dit alleen nog erg duur. Een overweging is om je eigen groenten en fruit te maken.

 

Zelf je eigen groenten maken

Om er zeker van te zijn dat je onbespoten groenten en fruit binnen krijgt kan je zelf je eigen groenten maken. Door biologische zaden te kopen kan je deze potten in je eigen moestuintje. Een moestuintje hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt met een paar planken en een handige man je eigen moestuintje bouwen (of wellicht laten bouwen). Daarnaast heb je nog grond nodig en je bent verzekerd van de ideale omgeving voor je groenten en fruit.

De ideale tijd om te beginnen met je moestuintje is tussen maart en september.

 

Heel veel succes!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *