Ik hoef je niet uit te leggen dat marsepein vol met troep zit en dat je beter je eigen marsepein kunt gaan maken. We gaan daarom ook marsepein maken voor Sinterklaas. We maken gebruik van gezondere producten. Uiteraard kan de suiker niet ontbreken, dus houd daar rekening mee! Suiker blijft toch suiker! Dus snoep dit met mate…
Ingrediënten marsepein
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
1 x eiwit
1 geraspte citroenschil
1 theelepel rozenwater of oranjebloesemwater
Instructies voor marsepein maken voor sinterklaas
Voeg alles toe aan 1 kom
Kneed daarna alles in een geheel
Pak nu een lang stuk plastic folie
Hierin voeg je alle ingrediënten (marsepein) die in de kom zitten
Druk nu de marsepein goed aan en wikkel het plastic folie erom heen
Leg nu de marsepein een nachtje in de koelkast
Maak een dunne lange plak van de marsepein
Nu kan je vormpjes gebruiken om leuke marsepeinvormpjes te maken
Beste “gezondheidsgoeroe”.
Met grote verbazing las ik dat “ik hoef niet uit te leggen dat marsepein vol troep zit”.
Als je marsepein bij de banketbakker koopt zit er zeker geen troep in. Als amateur wijsneus heb je nog nooit van de Lübecker methode gehoord. Je krijgt dan een heerlijke marsepein door die er ivoorkleurig uitziet, zonder citroenrasp, vieze chemisch riekende bloesemwater /oranjebloesemwater(wat er echt niet in hoort) en zonder eiwit wat kans op gisting en salmonella besmetting geeft. Door het proces van zorgvuldige verhitting en het walsen van de massa krijg je de heerlijke amandel marsepein , die je bij de echte banketbakker kan krijgen.
Als je wil uitleggen dat de “troep”wat bij de supermarkten en Hema’s van deze wereld als marsepein wordt aangeboden is, doe dat vooral, maar echt lekkere amandel marsepein zonder kunstmatige toevoegingen gewoon bij de lokale patisserie te koop is.
Jammer dat je mensen zo ongenuanceerd op het verkeerde been zet en uitgaat van je eigen (on)gelijk.
1 Comment
Beste “gezondheidsgoeroe”.
Met grote verbazing las ik dat “ik hoef niet uit te leggen dat marsepein vol troep zit”.
Als je marsepein bij de banketbakker koopt zit er zeker geen troep in. Als amateur wijsneus heb je nog nooit van de Lübecker methode gehoord. Je krijgt dan een heerlijke marsepein door die er ivoorkleurig uitziet, zonder citroenrasp, vieze chemisch riekende bloesemwater /oranjebloesemwater(wat er echt niet in hoort) en zonder eiwit wat kans op gisting en salmonella besmetting geeft. Door het proces van zorgvuldige verhitting en het walsen van de massa krijg je de heerlijke amandel marsepein , die je bij de echte banketbakker kan krijgen.
Als je wil uitleggen dat de “troep”wat bij de supermarkten en Hema’s van deze wereld als marsepein wordt aangeboden is, doe dat vooral, maar echt lekkere amandel marsepein zonder kunstmatige toevoegingen gewoon bij de lokale patisserie te koop is.
Jammer dat je mensen zo ongenuanceerd op het verkeerde been zet en uitgaat van je eigen (on)gelijk.