Voor het maken van deze chocolade koekjes heb je geen oven nodig want deze koekjes hoef je niet te bakken. Deze koekjes zijn heel makkelijke en snel te bereiden. Het is wel aan te raden om de koekjes minimaal 1 uur te laten afkoelen en het liefst in de koelkast.
Dit is een heerlijk tussendoortje. Deze chocolade koekjes zijn rijk aan ijzer en magnesium omdat we hiervoor veel cacao hebben gebruikt. Met deze koekjes zit je sneller vol waardoor je er niet veel van eet. Het is een prima vervanger van de ongezonde koekjes dat je in een supermarkt vinden. Deze koekjes bevatten geen slechte vetten.
Heb je weleens meegemaakt dat je koekjes in een supermarkt koopt en dat je een hele verpakking helemaal in je eentje in een keer opeet? Met deze koekjes gebeurt dit niet zo snel. Deze koekjes zijn heel lekker maar je krijgt van deze chocolade koekjes geen vervelende drang naar nog meer suikers. Ik hoop dat jullie genieten van dit simpele recept!
Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen
Prep Tijd | 10 |
Kook Tijd | 0 |
Passieve Tijd | 5 |
Porties |
|
- 1 cup suiker
- 3 eetlepels cacao
- 1/4 cup kokosolie
- 1/2 cup rijstmelk of havermelk of iets in die richting
- 1/2 cup naturale pindakaas
- 2 cups haver snelle haver / havermout
- 1 theelepel vanille extract
Ingrediënten
|
|
- Pak een pan en voeg daarin de cacao, kokosolie, rijstemelk en suiker
- Zorg dat alles smelt
- Daarna voeg je het gehele heel toe aan een kom
- Voeg daarna de andere ingrediënten toe aan een kom
- Meng alles met een pollepel
- Maak dan bolletjes en plet deze zodat het rondjes worden
- Doe nu de chocolade koekjes in de koelkast voor 1 uur
- En serveren maar....