Heb je zin om even in de avond op een gezonde manier te snacken? Pak dan de biologische mais en maak daar lekkere zoute popcorn van! Met de overheerlijke keltische zeezout maak je er nog een gezonde snack van!
Kant en klare popcorn, popcorn voor de magnetron en zelfs popcorn dat je in de bioscoop koopt bevat transvetten wat slecht is voor je gezondheid.
Is popcorn gezond?
Popcorn is gepofte maïs. Maïs is zeer rijk aan vezels dat hartstikke goed voor de darmen en de spijsvertering zijn. Daarnaast zitten er in maïs veel antioxidanten in de vorm van polyfenolen. Het enige waar je voornamelijk moet opletten is dat je niet te veel zout binnenkrijt door het eten van popcorn.
Je kan in plaats van gezonde zoute popcorn gezonde zoete popcorn maken door stevia als zoetstof toe te voegen.
Gezonde zoute popcorn maken video
Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen
Prep Tijd | 5 |
Porties |
|
- 1 cup mais
- 2 eetlepels extra vierge kokosolie (te koop in onze webshop)
- snufje keltisch zeezout (te koop in onze webshop)
Ingrediënten
|
|
- Pak een grote pan en zet deze op het vuur
- Doe een eetlepel kokosolie in de pan
- Zorg dat de pan goed heet wordt
- Doe daarna 1 cup mais in de pan en wacht tot de popcorn is ontpopt
- Daarna doe je de popcorn in een bak
- Je kunt nu 1 eetlepel kokosolie via de au bain marie methode verwarmen (zie video)
- Voeg daarna de kokosolie toe aan de popcorn
- Strooi de popcorn daarna met de fijne keltische zeezout
- Roer alles goed door en eet smakelijk!