Chia zaden ontbijt recept met cacao
Ik ben echt dol op chia zaden. Zoals je kan zien zijn er al wat gerechten voorbij gegaan waar chia zaden in zaten! Chia zaden ontbijt geeft je een verzadigd gevoel. Je hebt er maar een klein beetje van nodig. Chia zaden zijn rijk aan omege 3 vetzuren en eiwitten. Door chia zaden te eten zit je snel vol. Cacao zit weer boordevol anti-oxidanten. Anti-oxidanten heb je nodig om je weerstand te versterken. Deze combinatie is echt perfect om de dag mee te beginnen! Als je chia zaden gebruikt is het veel beter om deze te malen in een blender. De meeste zaden worden pas in het lichaam goed verteerd als ze gebroken zijn. Chia zaden zijn heel klein en als je ze niet van te voren maal krijgt je de hele gezonde nutriënten van de zaden nauwelijks binnen. In het volgende video hebben we de chia zaden niet gemalen omdat we toen dit nog niet wisten. Dus wil je goed gebruik maken van de gezonde vetten en eiwitten van de chia zaad, maal de chia zaden eerst in een blender. Deze chia zaden ontbijt is heerlijk en heel makkelijk te bereiden. Wil je dit ontbijt wat zoeter maken? Voeg dan stevia toe of een banaan.
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
0
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
0
Ingrediënten
Instructies
  1. Voeg als eerste de chia zaden toe aan de kom
  2. Pak daarna wat water en voeg deze aan de chia zaden toe (gebruik 2x zoveel water)
  3. Wacht ongeveer 5 a 10 minuten tot de chia zaden het water hebben opgenomen
  4. Nu gaan we de cacaopoeder toevoegen
  5. Roer de cacaopoeder en chia zaden goed door
  6. Voeg nu stevia toe (dit hoeft niet)
  7. Voeg nu de bosbessen en amandelen toe als topping
Print Friendly, PDF & Email