Gezonde oreo koekjes

oreo koekjes

Wil je deze lekkere en super gezonde oreo koekjes maken? Waarschijnlijk heb je soms heel erg veel trek in iets lekker zoetigs. We weten namelijk dat de meeste zoete snacks, zoals snickers, mars, twix, bounties, en allerlei koekjes ongezond zijn.

Deze zitten vol gehydrogeneerde plantaardige vetten (transvetten) en geraffineerde suikers die super ongezond en kankerverwekkend zijn. Hier heb ik een leuke alternatief voor bedacht: de gezonde oreo koekjes!

Waarom zijn deze oreo koekjes gezond? Alle ingrediënten die gebruikt worden voor het maken van deze koekjes zijn rauw en minimaal bewerkt waardoor de meeste vitaminen, mineralen en goede vetten worden goed behouden.

Je kunt verantwoord genieten van deze heerlijke en gezonde oreo koekjes (chocolade koekjes zijn ook overheerlijk). Echt een aanrader voor mensen die op hun figuur letten en of met afvallen bezig zijn.

Video Oreo koekjes

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

Ingrediënten

Voor de koekjesdeeg

  • 250 ml cashewnoten
  • 250 ml medjoul dadels
  • 3 grote eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel stevia
  • 1 snufje zeezout
  • 1 eetlepel biologische vierge kokosolie

Voor de vulling

Bekijk hier meer recepten die gemaakt zijn met kokosolie en cacao:  Choco coco cake, Kokosborrelhapjes, Rauwe cacao brownies

Instructies voor het maken van deze gezonde oreo koekjes:

  1. Voor de koekjesdeeg doe je de 250 ml cashewnoten, 250 ml medjoul dadels, 3 grote eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel vanille extract, 1 theelepel stevia, 1 eetlepel kokosolie en een 1 snufje zout in de keukenmachine.
  2. Blend alles totdat het goed plakkerig wordt en doe de mengsel in een kom.
  3. Voor de vulling maak 4 eetlepels kokosolie smeuwig en romig door deze in de keukenmachine te blenden.
  4. Neem een ronde uitsteek vormpje voor koekjes en maak van de koekjesdeeg een voor een ronde vormpjes van ongeveer 5 millimeter dikte.
  5. Doe in het ronde uitsteek vormpje een van de gemaakte ronde vormpjes, voeg de smeuïge kokosolie toe als vulling (zo’n 3 à 4 millimeter)  en maakt het oreo koekje af met nog een ronde vormpje koekjesdeeg erboven op. Herhaal dit proces tot de hele koekjesdeeg op is.

Vond je dit recept ook zo heerlijk?
Laat het ons weten door een reactie hieronder te plaatsen.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Divine Vitality schreef:

    Ziet er lekker uit! Fijn dat de koekjes ook vegan zijn! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *