Wij betalen heel veel geld voor dure crèmes en cosmetica om er beter uit te zien. Maar als ik jou nu vertel dat er een goedkopere oplossing is om met pure natuurlijke producten er nog beter uit te zien, zou je dat dan willen weten? Als het antwoord ja is lees dan gerust verder. Ik wil je in dit artikel vertellen hoe je zelf je eigen Aloë Vera Gel maakt van 1 kamerplant.

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een tropische plant die goed groeit in warme aloe vera plantlanden. Tevens doet deze plant het ook goed in Nederland. Ik gebruik hem namelijk het hele jaar en staat gewoon in mijn woonkamer. In de zomer zet ik hem vaak ook buiten! Men beweert dat deze plant weinig regen nodig heeft, maar zelfs in de regen groeit hij als een gek. Het is dus een makkelijke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Voor de mensen is dit zeker een uitkomst!

Aloë Vera Gel

In de bladeren van de Aloë Vera plant zit een transparante sap / gel die je kunt gebruiken voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. De meeste mensen gebruiken het voor brandwonden, aangezien het verkoelend effect op de huid heeft. Maar het werkt ook goed als je een droge huid of acne hebt! Tevens kan je andere huidaandoeningen zoals Psoriasis goed behandelen met Aloë Vera.

Je eigen Aloe vera gel maken (VIDEO)

Abonneer op ons YouTube kanaal om nooit meer een update te missen

aloe vera gel collectieHoe maak je Aloë Vera Gel?

  1. Snijd een stukje blad van de Aloë Vera
  2. Snijd de zijkanten van het blad eraf
  3. Daarna kan het blad door het midden snijden (zie bovenstaande video)
  4. Pak daarna een lepel of een mesje en haal het transparante Aloë Vera Gel eruit
  5. De Aloë Vera Gel kan je daarna in een kommetje doen
  6. Je kunt het zowel inwendig als uitwendig gebruiken

Inwendig gebruik

Aloë Vera Gel kan je relatief lang bewaren door het te mixen met vitamine C en Vitamine E. Doe 500 mg vitamine C en  400 IE vitamine E voor elke 1/4 kop Aloë Vera in de blender. Mix het goed en drinken maar!

Uitwendig gebruik

Doe elke avond voor het slapen gaan en bij het opstaan een klein beetje op je gezicht en je zult versteld staan van de resultaten! Een gloed nieuw gezicht krijg je er voor terug.

Natuurlijke cosmetica (kokosolie)

Een tijdje geleden heb ik ook een video gemaakt over het behandelen van je haar met kokosolie. Dit is ook 1 van mijn lievelingsproducten die ik naast de Aloë Vera Gel dagelijks zou willen gebruiken. Ik raad je dan ook zeker aan om deze DIY natuurlijk haarmasker voor krullend haar videote bekijken! Ik zou het echt super leuk vinden als je laat weten of jij ook je eigen Aloë Vera Gel hebt gemaakt.  

Laat het me weten in de reacties!

Deel dit bericht ook ff via social media om andere ook te laten genieten van al het gezonds!   [share_box]